December 28. és 31. között a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete Budapesten rendezi meg az FCI Európa Kutyakiállítást (European Dog Show) és kísérő rendezvényeit, az eseményre több ezer hazai és európai kutyát várnak.

Az eseményre, amelynek a Hungexpo ad otthont, 57 országból több mint 16 ezer kutya érkezik. A legtöbb nevezés Magyarországról érkezett, hazánk több mint 3 ezer kutyával vesz részt a kiállításon – mondta el Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének elnöke a rendezvény sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Kovács Zoltán kormánybiztos felidézte, hogy az eredetileg májusra tervezett eseményt pandémiás és szervezési okokból kellett áttenni december végére, így a világrendezvény lesz az “Egy a Természettel” – Vadászati és Természeti Világkiállítás zárórendezvénye.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Budapest, 2021. december 6. Kovács Zoltán kormánybiztos, államtitkár beszél, mellette Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének elnöke (b) a december 28-31. között a Hungexpón megrendezendő FCI Európa Kutyakiállítás sajtótájékoztatóján a Szépművészeti Múzeum Reneszánsz termében 2021. december 6-án. MTI/Mónus Márton

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, a Hungarikum Bizottság tagja a kilenc magyar kutyafajtát méltatta, beszédében pótolhatatlan nemzeti kincsnek nevezte azokat.

Az European Dog Show a világ egyik legjelentősebb nemzetközi kutyakiállítása, melyet évenként rendeznek meg. A kiállítást szakmai programok, fajtaklubok által szervezett speciális rendezvények és klubkiállítások gazdagítják, valamint 30-án rendezik meg a Magyar Kutyafajták Világtalálkozóját is.

MTI

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton