A segítség fontosságára hívta fel a figyelmet a családokért felelős tárca nélküli miniszter az önkéntesség világnapján.

Novák Katalin a Facebookon vasárnap közzétett videóbejegyzésében számolt be arról, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként azért érkezett a szeretetszolgálat irodájába, hogy önkéntesen segítsen az ajándékok válogatásában, csomagolásában, pakolásában.

Hogyha tehetik, akkor igyekezzenek segíteni! – kérte a miniszter.

Azt is mondta, igyekeznek megvalósítani a kívánságait azoknak a gyerekeknek, akiknek a szüleik nem tudják megvásárolni azokat az ajándékokat karácsonyra, amelyre a gyermekeik a legjobban vágynak.

Ezért van egy olyan kívánságlista, amit a Magyar Református Szeretetszolgálat honlapján megtalálnak, de most már – mivel nem sok idő van hátra karácsonyig – pénzadományokat vár a Magyar Református Szeretetszolgálat – mondta Novák Katalin, hozzátéve, ebből vásárolják meg azokat az ajándékokat, amelyek odakerülhetnek majd a fa alá.

„Hiszen azt szeretnénk, hogy szentestén minél több olyan gyermek, akinek a szülei nem tudnák ezeket az ajándékokat megvásárolni, örülhessen annak, hogy a vágyai mégis teljesültek, a hőn áhított ajándék ott várja a karácsonyfa alatt” – fogalmazott.

Novák Katalin azt kérte: „segítsünk ezeknek a gyerekeknek vágyaik megvalósulásában, és hogyha tehetik, ma az önkéntesség világnapján, és lehetőleg az év többi napján is, önkénteskedjenek önök is”.

Forrás: Origo

Kép: hirado.hu