Tizenhét évvel ezelőtt a baloldal aljas módon elárulta a határon túli magyarokat, amikor a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a külhoni magyarság ellen kampányolt. 2004. december 5-e a mai napig a nemzetáruló baloldal szégyenfoltja – emlékeztetett szombaton kiadott közleményében Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. A politikus szerint az akkori események gyógyíthatatlan lelki sebeket ejtettek, és hosszú időre rányomták a bélyeget a magyar–magyar kapcsolatokra.

Potápi Árpád János a közleményében kiemelte: „Hosszú évekbe telt, míg rendbe tettük, amit a baloldal lerombolt.” Felidézte: „2004. december 5-re válaszul

a 2010-ben megalakult új Országgyűlés legelső intézkedései között, elsöprő többséggel szavazta meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt, amely lehetővé tette, hogy a külhoni magyarság végre közjogi értelemben is a nemzet részéve váljon.”

A nemzetegyesítést szerinte a nemzetépítés évei követték. „A nemzeti összetartozást megerősítő törvények elfogadásával, a nemzetpolitikai intézményrendszer kiépítésével, programok és támogatások sorával dolgozunk immár tizenkét éve azért, hogy a külhoni magyarságot segítsük a szülőföldjén való megmaradásban és boldogulásban” – írta. Hozzátette:

Hosszú évek kemény munkájával elértük, hogy a külhoni magyarság mára a valóságban is a nemzet elválaszthatatlan része.

Potápi Árpád János kiemelte: „2022-ben ugyanaz a baloldal akar visszatérni, amely egyszer már tönkretette az országot, és gyógyíthatatlan sebeket ejtett a nemzet testén. Az a baloldal, amely a mai napig minden lehetőséget megragad, hogy magyart magyar ellen uszítson, és gyűlöletet keltsen anyaországi és külhoni magyarok között.”

Nincs két baloldal, aki pedig a baloldal kottájából játszik, az maga is baloldali. Közös felelősségünk, hogy 2022-ben ne engedjük, hogy visszatérjen a múlt– emlékeztetett az államtitkár.

Utószó: „Emlékszem, ültünk a tévé előtt és zokogtunk. Ez nem lehet igaz, hogy a magyar testvéreink elárulnak minket. Biztosak voltunk benne, hogy legalább ötmillióan elmennek szavazni, vagy inkább mindenki, aki él és mozog, hogy valahogy a legbékésebben, de a leghatározottabban visszavágjunk Trianonért! Végre összeállhatott volna a felszabadító magyar nép és világgá kürtölhette volna: mi, a büszke magyarok egy évszázad múltán is egy vérből valók vagyunk!

Erre ez a szégyen ért minket! A szégyen a legfájóbb emberi érzés: a közösségből való kitaszítottságot sugallja!” – mondta akkoriban egy székely barátom, és hiába is próbáltam magyarázni, hogy manipuláció az egész, a puccsal hatalomra került Gyurcsány és kommunista elvtársai – mint elődeik annyiszor a szörnyű XX. század folyamán – félrevezették és megfélemlítették az embereket. Arról deliráltak, hogy 23 millió román fogja elvenni a kenyerüket és elözönlik az országot! Látod, azért majd kétmillióan elmentünk és a kettős állampolgárságra szavaztunk. Azért a nemzeti-keresztény pártok kiálltak mellettetek! Megvolt a többség, csak… -habogtam.

„Sokan voltatok, de nem elegen! – mondta erre Orbánra hajazva és a távolba nézett! Nemzeti kérdésekben mindig legyetek elegen! Mi székelyek veletek leszünk!” (2022Plusz)

Forrás és kép: magyarnemzet.hu