Benkő Zsolt fideszes képviselő szerint: Márki-Zay nem törődik Hódmezővásárhellyel, kezd lepusztulni a város, még azok is kezdenek kiábrándulni a polgármesterből, akik pár évvel ezelőtt még bíztak benne. Ma már ők is látják, rossz polgármester, csak a duma van, a megosztás, érdemi munkát nem végez a városért.

Márki-Zay Péter egész embert kívánó feladatra vállalkozott, amikor elindult az ellenzék miniszterelnök-jelölti előválasztásán, s azóta, hogy megnyerte, még több és még nehezebb feladata van: hat, egymással számos kérdésben ellenkező álláspontot képviselő pártot kellene elnavigálni a választásokig, és ott győzelemre vezetni. Neki is gyürkőzött alaposan a feladatnak, a gond csupán az, hogy emellett egy 43 ezres megyei jogú várost is kellene irányítania, ami önmagában hatalmas munka. S nagyon úgy tűnik, Hódmezővásárhely áldozata lett Márki-Zay országos politikai ambícióinak.

Forrás: mandiner.hu

Benkő Zsolt egy tüntetésen/Forrás: mandiner.hu/illusztráció

Benkő szerint a polgármester az előválasztást követően Hódmezővásárhelyre kizárólag hátországként tekint, amely a politikai tevékenységének pénzügyi és egyéb hátterét biztosítja.

Benkő azt is elfogadhatatlannak tartja, hogy Márki-Zay legfontosabb kampányszervezőit vásárhelyi adóforintokból pénzelik, ugyanis a hódmezővásárhelyi önkormányzattól kapják a – némely esetben milliós összegű – fizetésüket. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt az előválasztás második fordulójának esti sajtótájékoztatóján maga is megnevezte ezeket az embereket: Szabó János alpolgármestert, Olasz Dénest a Városháza informatikusát, aki a közösségi médiás kampányát segíti, Jovány Gyulát, aki a rendezvényekre szállítja a támogatóit, valamint Kis Jánost, a polgármesteri hivatal kabinetfőnökét – mondta.

A kormánypárti képviselő azt is nagyon szomorúnak tartja, hogy a hódmezővásárhelyiek átoltottsága relatíve alacsony az országos átlaghoz képest. Ezt azzal magyarázza, hogy Márki-Zay Péter rendszeresen támadja a kormány védekezési programját, korábban pedig többször a keleti vakcinák ellen is beszélt az ellenzék számos tagjához hasonlóan. Ez pedig szerinte bizonytalanságot szül a lakosságban.

Forrás és kép: mandiner.hu