Hazánk 395 rendezvénnyel első helyen áll a tagállamok között az Európa jövőjéről szóló konferencia-sorozat regisztrált eseményeinek számát illetően! – tette közzé Facebook oldalán Varga Judit igazságügy miniszter.

Mint írja: Ezzel átvettük a vezetést az eddig éllovas Németországtól, akik ezzel visszacsúsztak a dobogó második fokára, míg a harmadik helyen Olaszország áll.

Első helyezésünk újabb bizonyítéka annak, hogy hazánk elkötelezett a közösségünk jövőjéről szóló eszmecsere mellett, ami nem lehet teljes a magyarok véleménye nélkül.

Óriási gondban lehetnek most azok, akik folyamatosan farkast kiáltanak, és azzal vádolnak bennünket, hogy Unió-ellenesek vagy euroszkeptikusok vagyunk. Innen is üdvözöljük azon európai „mintaállamok” vezető politikusait, akik eddig el akartak minket üldözni a közösségből!

Mi maradunk. Egyenes gerinccel, tiszta elképzelésekkel és versenyképes víziókkal. Nem megyünk sehová. Mert olyannak szeretnénk megőrizni az Uniót, mint amihez egykor csatlakoztunk.

Továbbra is arra bátorítunk ezért mindenkit, hogy csatlakozzon a párbeszédhez. Mondjuk el, milyen Európában szeretnénk élni!