Újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökének vasárnap a kormánypárt 29., tisztújító kongresszusán, Budapesten.

A kormányfőt 1061 szavazattal választották meg a küldöttek pártelnöknek.

Forrás: mandiner

Forrás: mandiner

A kongresszus alelnöknek újraválasztotta Kubatov Gábort (1050 szavazat) Németh Szilárdot (1025 szavazat), és Kósa Lajost (1021), a tisztségről miniszteri posztja miatt leköszönő Novák Katalin helyére pedig Gál Kinga európai parlamenti képviselőt (1040 szavazat) választották meg.

Orbán Viktor beszédében elsőként köszönetet mondott a kongresszus küldötteinek a bizalomért, hogy rá bízták a legsikeresebb magyar politikai közösség vezetését. A kiérdemelt bizalom önmagában nem lett volna elegendő, és engedélyt kellett kapnia, mivel csapásokat adunk és kapunk, de nem mindig egy személy kapja a csapásokat. Egy családos ember nem dönthet egyedül, és a feleségétől megkapta az engedélyt.  Orbán Viktor elmondta, hogy a felesége akkor is mellette állt, amikor nem érdemelte meg. A Fidesz elnöke elmondta, hogy a pártban a helyükre lépni képesek sora ellenére azért vállalta el a párt vezetését, mert úgy érzi, a legjobb korban van. „Bár egy kicsit gyanús, hogy eddig mindig így éreztem. ”

Úgy látja, az első 33 év csak bemelegítés volt, sok minden történt, és sok mindent elértünk. Valóban nem kevés, csak felkészülés volt arra, ami még vár ránk – tette hozzá. Orbán közölte, a Fidesz hűséget, hitet és bizalmat jelent. A Fidesz hű Magyarországhoz és a magyar emberekhez.

Az elmúlt 33 évben birodalmak süllyedtek el és emelkedtek fel, a hidegháborúból eljutottunk a járványok és a népvándorlás koráig.  Az elmúlt 33 évben a magyarok nagyobb arányban szavaztak bizalmat nekünk, mint korábban más erőknek – mondta a kormányfő. Amíg bírom, csinálni fogom – tette hozzá.

Orbán Viktor közölte, hogy nekik Magyarország a szenvedélyük, és a csúcsra szeretnék feljuttatni Magyarországot. A nagy tét nem elriaszt, hanem felvillanyoz – tette hozzá. Ha kicsi a tét, a kedvünk sötét – idézte a Terence Hill ikonikus sorát az És megint dühbe jövünk című filmből. Egész lánchegységek várnak ránk – mondta. Háromféle hazaszeretet van: a szónokló, a busuló és az alkotó. Mi az alkotó hazaszeretetben hiszünk – tette hozzá. Világos célok nincsen sikeres kormányzás.

Orbán Viktor felidézte, a korábban tett vállalásokat, így többek között a családok támogatását, az egymillió új munkahelyet, a falvak felemelését, a cigányok munkához jutását. Nem leszünk gyarmat, és Brüsszelben is kiállunk a magyarok érdekeiért – tette hozzá. 12 évvel ezelőtt ezek voltak a célok, és talpra állítottuk és elindítottuk felfelé az országot. Szavunkat adtuk, és betartottuk, és ezért kérhetjük a magyar választók bizalmát.

A mi szövetségesünk a valóság, míg a baloldal és a liberálisok számára az a legfőbb tudás, hogy megmondják másoknak, hogyan kell élni – tette hozzá.

Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarország még csak feltörekvő ország. Ha szocialisták lennénk, akkor ennyi elég is lenne – tette hozzá. 1100 éves állam vagyunk, és nem tartunk ott, ami méltó lenne hozzánk. Innen csak úgy léphetünk előre, ha pontosabban és jobban dolgozunk.

A kormányfő azt ajánlja Magyarországnak, hogy akarjon többet, mert még mindig vannak szegények és nem születik elég gyermek. Még nem elég sem a fizetés és a nyugdíj – tette hozzá. Ha folytatódik a jelenlegi kormányzás, akkor felléphetünk a fejlett országok szintjére. Miért nem lehetnének a magyarok a világ legjobb mérnökei és szakmunkásai?

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy miért ne lehetne Budapest a világ legrendezettebb és legtisztább városa? Nagyon kevés országnak sikerült a legfejlettebb országok szintjére fellépnie, de nem lehetetlen. Ha sikerül elérni a 80 százalékos foglalkoztatottságot, akkor azzal eljuthatunk a legjobbak közé.

Adócsökkentés, beruházások, egyetemfejlesztés, kutatás és innováció, vidékfejlesztés, és még jobb kormányzati munka révén eljuthatunk a legjobbak közé.

Orbán Viktor felidézte, hogy 183 olimpiai arannyal rendelkezünk, és 12 természettudományos Nobel-díjasunk van. Éppen ezért semmi okunk a kicsinyhitűségre – tette hozzá. A kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy az Észak-Alföld csupán az uniós fejlettségi szint 47 százalékán áll, ezért is döntöttek a vidékfejlesztési programról. Sokat vár a kormányfő a hadiipari fejlesztésektől, és a csúcstechnológiai fejlesztésektől. A következő 10 évben újjáépül a vasúti járműgyártás és 8000 buszt cserélnek le – mondta a kormányfő. Visszavásároljuk a repteret, és megépül Paks 2, és így 2030-ban a hazai elektromos áram 90 százalékát karbonmentesen állítjuk elő.

A kormányfő szerint érthető, hogy a járványok és a népvándorlás korában a biztonság a legfontosabb, és nem a távlati célok. A legfontosabb, hogy amit eddig elértünk, azt megvédjük. Naponta százával fogjuk el az illegális bevándorlókat – tette hozzá.

Európa és benne Magyarország ostrom alatt áll – hangsúlyozta.

Meg kell védeni az emberek egészségét, és minél több ember életét meg kell menteni. Már eddig is több 10 ezer ember életét mentettük meg – mondta a kormányfő. Az évtizedes álmokról szóló tervek helyett az oltásellenes nézetek ellen kell fellépni. Aki kamuvideókat gyárt, és ideológiai alapon akar oltóanyagot beszerezni, az valójában a magyarok létérdekét veszélyezteti – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor felidézte a legújabb brüsszeli terveket, miszerint jelentős adóval sújtaná az embereket a klímavédelem örve alatt. Itthon különösen veszélyes a helyzet, mivel az ellenfeleink elszánt Brüsszel-hívők, és Brüsszel elismerésére vágynak.

Az ellenzék meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést!

Nem a zsemle kicsi, hanem a pofátok nagy – idézte fel a kormányfő a kádári kommunista mondást annak kapcsán, hogy ugyanerről beszél a mai baloldal is a rezsicsökkentés kapcsán.

Azért léptünk az EU-ba, mert integrációt ajánlottak – mondta a kormányfő. Abban állapodtunk meg, hogy csak bizonyos számú dologban döntünk közösen, szó sem volt arról, hogy a homo brusselicus elveszi minden jogunkat. Szó sem volt arról, hogy kultúránkat és hagyományainkat magasabb rendű elvek miatt fel kell adni – mondta a kormányfő. A múltban főként keletről fenyegették térségünket, most pedig Nyugat-Nyugat konfliktus van.

Nem adjuk fel a határvédelem jogát, és ragaszkodunk ahhoz, hogy a házassághoz egy férfi és egy nő kell, az apa férfi, az anya nő, a gyermekeinket pedig hagyják békén!

Integráció igen, egyesülés nem – mondta Orbán Viktor. A kormányfő bízik benne, hogy a formálódó német kormány nem egy német Európát akar. Meg kell állítani a lopakodó egyesítést az unióban, mert ez kizárólag az európai elitek érdeke, ez Gyuri bácsi világa – hívta fel a figyelmet a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, hogy minden államnak joga van kimaradni a migrációból és az Európai Egyesült Államokból.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ma már a világ beruházásainak 70 százalékát a Kelet finanszírozza. Mi sem örülünk neki, hogy a Nyugat elveszíti a vezető szerepét, de ez nem identitásprobléma. Új helyzet van, és ehhez alkalmazkodni kell. Mivel a NATO tagjai vagyunk, és az USA azt szeretné, ha visszafognánk a kereskedelmünket Kínával, miközben a USA többet kereskedett Kínával, mint amennyit Európával. Minderre pedig nemet kell mondanunk, és az USA példája alapján a lehető legjobb kereskedelmi kapcsolatot kell kiépíteni Ázsiával.

A kormányfő szerint arról van szó, hogy lebuktatjuk a nyugatiak képmutatását. Miközben a Nyugat a felszínen kioktatja a Keletet, addig jelentős üzleteket köt vele.

Az idegen érdekeket gátlástalanul kiszolgáló baloldali lépésekre azt kell mondani, magyarok vagyunk, nem hülyék.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a szabad Magyarországon berendezkedő pártok hosszú időre kerülnek hatalomra, de sok esetben közbeszólt a külföldi beavatkozás. A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy nem vezérlő eszméket, hanem a népet kell szolgálni, és így lesz valaki megkerülhetetlen erő. A baloldal nem tudott élni a korábbi felhatalmazással, amit kaptak – tette hozzá. Ezzel szemben a mostani kormányerő tudott élni. Ellenfeleinkről a lehető legnagyobb elegancia mellett is csak a legrosszabbat tudom mondani, majd pedig Mikszáth Kálmánt idézte a kormányfő.

Orbán szerint miközben a mi politikánkkal az is jól jár, aki nem ránk szavaz, míg a baloldal politikájával az is rosszul jár, aki rájuk szavaz.

Orbán Viktor elmondta, hogy a kitartás és az állhatatosság a hazaszeretet lényege, és senki ne higgye, hogy van kerülőút. A kormányfő elmondta, hogy pandémia ide, vagy oda, sikerült begyújtani a gazdaságot.

A kormányfő bejelentette, hogy kifizetik a teljes 13. havi nyugdíjat, 20 százalékkal nő az ápolók és kulturális dolgozók bére, a családok visszakapják a befizetett adójukat.

A mi programunk mögött elsöprő társadalmi többség áll, de a legfőbb kérdés, lesz-e választási többség.

Orbán Viktor elmondta, hogy újra győzni fognak, mert Magyarországnak nem hátra, hanem előre kell mennie. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok – zárta a kormányfő.

Forrás és kiemelt kép: magyarhirlap.hu