Ha a Gyurcsány–Márki-Zay-féle baloldalon múlna, sem nyugdíjprémium, sem rezsicsökkentés nem lenne – szögezte le pénteken a Fidesz.

A kormánypárt közölte: Gyurcsányék válságban sem segítették az időseket, hanem elvettek egyhavi nyugdíjat, háromszorosára emelték a gáz, duplájára az áram árát, vizitdíjat és kórházi napidíjat akartak velük fizettetni. A Fidesz–KDNP kormányzása óta az időseket rezsicsökkentés segíti, Európa legalacsonyabb energiaárait fizetik és a gazdasági növekedésből is részesülnek: nyolcvanezer forint nyugdíjprémiumot kapnak, és visszaépítik a 13. havi nyugdíjat – összegeztek.

Rotyis Bálint politológus a köztelevízióban – annak kapcsán, hogy a baloldali oligarcha, Bige László bejelentkezett Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt támogatójának, és azt mondta, annyi pénzt ad neki, amennyit kér – kijelentette:

hitelességi válsággal nézhet szembe Márki-Zay Péter a pénzadomány elfogadása miatt. A Nézőpont Intézet elemzője szerint ugyanis a baloldal éppen az átláthatóság, a kiszámíthatóság, a tisztaság mellett kampányol, ami alapjaiban inoghat meg. Bige Lászlóval szemben az ügyészség vesztegetés és hűtlen kezelés gyanújával vádat emelt, a Gazdasági Versenyhivatal pedig kartellezés miatt tizenegymilliárd forint bírsággal sújtotta a műtrágyakirályként ismert oligarcha cégét – emlékeztetett Rotyis Bálint.

Rámutatott: a jelen helyzetben feltételezhető tehát, hogy Bige László támogatásának az lehet az ára, hogy az igazságszolgáltatás egy esetleges kormányváltás esetén a támogató számára kellemetlen ügyeket ne szankcionálja. Ez azért aggasztó a politológus szerint, mert a társadalom számára azt sugallja, hogy az igazságszolgáltatás megvásárolható, egyébként pedig szöges ellentétben áll a baloldal politika üzenetével, megkérdőjelezi az átláthatóságot, tisztaságot.

Forrás: magyarhirlap.hu

Kiemelt kép: Origo