Ez felháborító! Meg dilettáns! És úgy általában is gyalázatos. A kormány be meri fagyasztani az áldásosan egyre emelkedő üzemanyag árakat. Micsoda aljas egy választási propagandafogás!

Hát igen, megint csinált valamit ez az alkalmatlan polgári kormány, ami homlokegyenest ellentétes a világpiac üdvös működésével. Mit képzelnek ezek? A piac kell szabályozzon, nem egy konzervatív, populista (a további jelzők szabadon választhatók, de csak akkor, ha nem pozitívak) banda!

Mert ugye, ha nem emelkedhetnek a csillagos égig az üzemanyagárak, az piacellenes. Meg környezetellenes. Tessék kimászni abból a rohadt autóból és gyalogolni. (Akár Szegedtől Budapestig is!) Vagy buszra szállni. Ja, a busz is üzemanyaggal megy, akkor vonatra. Nem jó, sok a dízelmozdony. Akkor triciklire. Vagy lóvasútra. Akkor is, ha olyan már nincs.

Micsoda? Hogy a szárnyaló árak növelik az inflációt? Hogy az üzemanyag ára beépül a szállítási költségekbe, azok meg a termékek árába? Nem baj, fizessenek csak a gazdagok! Meg a szegények! Meg általában mindenki. Azok a csökött agyúak, akiket magyaroknak hívnak. Mert mindegyik csak a saját zsebét nézi, a világ nekik smafu! Tessék tudomásul venni, hogy a potens multinacionális érdekek előbbre valók, és punktum!

Így fecseg a felszín, és hallgat a mély. Mert nincs értelme vitába szállni az elborult agyú globalistákkal. Minek is, elvitázgatnak ők önmagukkal. Nemrégiben még azt követelték a kormánytól (a DK például legalább húsz közleményben), hogy tessék tenni valamit az őrült áremelkedéssel szemben. Nemrégiben még azon nyavalyogtak, hogy a kormány nem harcol az infláció ellen. Most meg, amikor tettek, amikor harcolnak (mert az üzemanyag árak befagyasztása az infláció ellen is jó fegyver), lakájmédiájuk azon rugózik, hogy ezt merik tenni. Mert már megint nincs sapka Orbánékon. Vagy megint van, egyre megy.

Igaz, az újbolsevik Márki-Zay nemrégiben világosan értésünkre adta, hogy egy frászt csökkentene rezsit, ha tehetné, már ma ránk szabadítaná a tízszeres energiaárakat. Mert ez a tuti, milyen nagyszerű lesz, ha évente 3-400 ezer forinttal többet kell majd pengetnie annak, aki olyan fertelmes dolgokra vetemedik, mint a rendszeres főzés, fürdés, fűtés vagy hűtés. Meg az autózás, ami a bűnök bűne. Igaz, a személygépkocsik környezetszennyező hatása eltörpül az ipari szennyezés mellett, de csak nem képzeli bárki is, hogy a nagy szennyezőknek kellene fizetniük? Azok nem örülnének, a magánember meg fogja be a száját és megadóan tejeljen.

Persze már tapasztalhattuk, hogy szerintük vannak az egyenlők, de ők egyenlőbbek. A nagy bölcsességű és határozott Karácsony Gergely (nem is tagadható, hogy kiket képvisel) bátran hirdetett klíma-vészhelyzetet, felült a kerékpárjára (egy fotó erejéig, mert talán biciklizni sem tud), aztán bevitette magát a sofőrjével a Városházára. A klímavédelem jegyében.

A nagyon szociálisan nagyon érzékeny nagyon ellenzéket pedig ne féltsük. Nekik biztosan futná a drága benzinre, áramra, gázra. A kispesti komcsiktól tudjuk, hülye az, aki évi 100 milliót ne tudna kicsöpögtetni magának a közpénzből. Annyiból meg, igaz, szűkösen, de futná a számlákra.

Akinek pedig nem, az gebedjen meg, mert életképtelen.

Az ellenzék győzelmétől ments meg Uram minket!