Áder János államfő fővédnökségével jótékonysági koncertet szerveznek a Pasaréti Közösségi Házban november 13-án, Szent Márton napja alkalmából; a bevételt a világjárvány idején árván, félárván maradt gyermekek megsegítésére szánják – tájékoztatta a közösségi ház sajtófőnöke kedden az MTI-t.

A közlemény szerint hagyományteremtő céllal szervezi meg az újonnan nyílt Pasaréti Közösségi Ház Szent Márton-napi koncertjét. Az esemény fővédnöke Áder János köztársasági elnök, felesége, Herczegh Anita pedig köszöntő beszédet mond.

A november 13-án 19 órakor kezdődő rendezvényen az Óbudai Danubia Zenekar kamaraegyüttese Mozart, Bach, Bartók és Elgar műveket ad elő Hámori Máté vezényletével – ismertették. Az est teljes bevételét az államfő által létrehozott alapítvány rászorulói kapják, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket.

A Regőczi Alapítvány személyre szabott gondoskodást biztosít valamennyi rászoruló gyermeknek, mindaddig, amíg a gyermek nagykorú lesz vagy befejezi a tanulmányait, munkába áll és képes lesz saját magáról gondoskodni – írták. Az eseményről további információ az alábbi oldalon található.

 Forrás: MTI