Glenn Youngkin republikánus és életpárti politikus győzött a Joe Biden által támogatott abortuszpárti jelölt, Terry McAuliffe ellen, és ezzel egy nagyon fontos demokrata állam váltott vörösre – olvasható a katolikus.ma portálon.

Az Egyesült Államokban a virginiai kormányzóválasztáson a republikánusok tegnap este nagyon fontos, életpárti győzelmet arattak. Glenn Youngkin republikánus és életpárti politikus nyert a Joe Biden amerikai elnök által támogatott Terry McAuliffe jelölt ellen, akit mereven abortuszpártinak számít. Nyáron még egyértelműen a demokrata politikus vezette a közvélemény-kutatásokat, mostanra viszont már hetek óta a választást egy Biden amerikai elnökről szóló népszavazásként és az egy év múlva esedékes félidei választások egyik nagyon fontos mutatójaként tartják számon.

Virginia évek óta megbízhatóan demokrata párti államnak számít, ez a vereség ezért de facto a vég kezdetét jelenti Joe Biden amerikai elnök és életellenes programja számára. Az életvédelem szempontjából Virginia nagyon fontos, mivel eddig Ralph Northam radikális abortuszpárti politikus kormányozta. Hónapokkal ezelőtt Northam még azt a véleményét is hangoztatta, hogy a szülőknek kellene eldönteniük, hogy az abortuszban el nem pusztult gyermekeik életben maradhatnak-e, azaz ténylegesen az élő újszülöttek megölését támogatta.

Youngkin győzelmével egyértelmű, világos irányváltás történt. A republikánus politikus többször felszólalt az abortuszok adóforintokból történő támogatása ellen, és a “fájdalmat érezni képes magzatok védelméről szóló törvény” támogatójának is számít. Ennek értelmében az abortusz attól az időponttól kezdődően tilos, amikor a magzat már képes fájdalmat érezni.

Fordította: Solymosi Judit
Forrás: kath.net

(Címkép: Getty images)