Egy országot sokkolt a 2006-os őszödi-beszéd után utcára vonult tömeg és a tévészékház ostroma. Sok rendőr megsérült a spontán demonstráció biztosítása közben. Hasonlóan sokkolóak volt azok a rendőri túlkapások, amelyeket százával követtek el az őszi tüntetések feloszlatásakor. Emberek százait – köztük ártatlan nézelődőket – vertek meg, és tartóztattak le, majd a rendőrörsökön kínozták őket. Több embernek kilőtték a szemét gumilövedékekkel. Felelősségre senkit nem vontak, az elkövetők parancsnokait kitüntették. Skrabski Fruzsina filmje az áldozatok történetét meséli el.

Skrabski Fruzsina született igazságharcos, ugyanakkor közéleti szereplőként is a szüleitől örökölt életszemlélet: a szeretetbe vetett hit továbbvivője. A gyökereihez makacsul ragaszkodó, de mindig saját utakon járó  filmrendező, civil vezető, blogger minden fórumon a másik – legyen az akár homlokegyenest eltérő gondolkodású – ember megszólítására törekszik – írja a vasarnap.hu.

Skrabski Árpád és Kopp Mária lánya, a szülei által alapított, mára mindegyik parlamenti párt támogatását élvező Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője, Skrabski Fruzsina legújabb, Áldozatok 2006. című dokumentumfilmjét október 24-én este 21.40-től sugározza a Duna TV. A film arra tesz kísérletet, hogy az elhíresült 2006-os őszi utcai brutalitás-sorozat áldozatait – úgy a rendőrök, mint a civilek oldaláról – bemutatva emlékeztessen. Hogy felhívja a fiatalok figyelmét is az európai ember számára – pártállástól függetlenül – elfogadhatatlan, az akkori hatalom által elrendelt véres erőszakra és annak máig ható következményeire, annak „büntetlenségére”.

A film kapcsán Skrabski Fruzsinával készült interjú ITT olvasható.

A film előzetese