Alliance for the Common Good (ACG), vagyis Szövetség a Közjóért elnevezéssel, európai think tank, agytröszthálózat jött létre öt ország keresztény-konzervatív politológiai központjainak részvételével az Alapjogokért Központ (AK) kezdeményezésére – jelentette be a szervezet létrehozása alkalmából megtartott budapesti sajtótájékoztatón az AK vezetője.

Szánthó Miklós – aki az újonnan létrejött hálózat alelnöke lett – azt hangsúlyozta: azért döntöttek az ACG megalakulása mellett, mert

egész Európában átfogó támadás alatt áll az „Isten, haza, család” gondolat.

Közlése szerint egy olyan Európáért kívánnak küzdeni, amely a „civilizációnk nagyságát” jelenti, ez pedig azért szükséges, mert új ideológiai hidegháború korát éljük.

Átfogó támadás alatt áll a hagyományos európai életmód. Egy globalista világtársadalom utópiája áll szemben egy szuverenista, hagyományelvű társadalomszervező gondolattal – közölte.

A nyugati progresszió megtagadja azon értékeket és azt a történelmet, amelyből a mai jóléte fakad, és nyugaton nagyon sok helyen győzelemre jutott a marxizmus neomarxista változata – tette hozzá.

Ennek az a következménye, hogy a nyugati, magukat kereszténydemokratának hívó erők mindent feladtak a hatalomért, amelyet ezt követően el is veszítettek. Ugyanis Bécstől nyugatra az Európai Néppártnak már egyetlen miniszterelnöke sincs Európában – mondta Szánthó Miklós.

Szerinte ami az igazi Európából megmaradt, az ma Közép-Európában van; ennek a megőrzéséért kíván küzdeni az ACG

– közölte az alelnök.

Karolina Pawlowska, a lengyel Ordo Iuris szervezet igazgatója, akit az ACG elnökévé választottak, azt mondta, tudatosítani kívánják, hogy

a baloldali liberális szervezetek közös narratívája, a közhiedelemmel ellentétben nem a társadalom hangja.

Az a céljuk, hogy koalíciót hozzanak létre a valód értékek, az emberi jogok, a szabadság, a szuverenitás és az akadémiai szabadság védelmében – közölte.

A radikális ideológiák képviselői már régen határokon átnyúló intézmények útján hallatják a hangjukat, és a nemzetközi szervezetek jelentik a legfőbb eszközt számukra „veszélyes” ideológiájuk hirdetéséhez – tette hozzá.

Szembe kell szállni ezzel. Nem engedhető meg, hogy eltávolítsák a nyilvános vitákból mindazokat, akik védik az igazságot a szabadságot és a szuverenitást

– mondta Karolina Pawlowska.

A sajtótájékoztatót követően aláírták az ACG alapító okiratát. A hálózathoz az Alapjogokért Központon és az Ordo Iurison kívül csatlakozott a cseh Szövetség a Családért, az olasz Nacion Futura és a szlovák Emberjogi és Családpolitikai Intézet.

MTI

Fotó: Dominique Hommel / MTI