Sajnos nem marad visszhang nélkül az gyűlölettel átitatott ellenzéki alapállás, melynek botrányos megnyilvánulásait nem csak a közösségi médiában, de az országgyűlésben is bőséggel “élvezhetjük”.

Miután a szivárványos koalíció valamennyi résztvevője egymást túllicitálva fenyegette és fenyegeti a kormánypártokat és támogatóikat földönfutóvá tétellel, börtönnel,vagyonelkobzással (éppen úgy, mint Rákosi idejében), sőt lámpavassal, vasvillával, IFA platóra felhányással, természetesen követőik is úgy gondolják, joguk van akár az ellenlábasok életére is törni. Ennek újabb bizonyítéka, hogy életveszélyesen megfenyegették a miskolci Fidesz-KDNP aktivistáját.

A Fidesz és a KDNP a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petíciójának az aláírásgyűjtésben részt vevő segítőre konyhakéssel támadtak egy dél-kiliáni városrészben lévő lakóépületben.

“Csak a lélekjelenlétüknek volt köszönhető, hogy időben el tudtak menekülni a bérház hátsó kijáratán. Köszönjük a rendőrségnek a gyors beavatkozást” – írta a Fidesz-KDNP miskolci frakciószóvivője.

“Frakciónk elítél minden erőszakos fellépést és cselekményt! Elítélünk mindennemű provokációt, ami a tisztességes, munkájukat végző emberek ellen irányulnak a kampányidőszakban és azon túl is! Hisszük, hogy politikai oldaltól függetlenül csak a jó szó és a békés hangnem vihet előre” – kommentálta a történteket Hollósy András.

Arra kérik a miskolciakat, hogy ne üljenek fel az agresszív provokációknak és a nemtelen támadásoknak.

2022plusz: Alexandre Dumas írja XIV. Lajos intendánsáról, Nicolas Fouquet-ról, hogy családi címerében ez a mondat állt: “Meddig emelkedem még?” Hogy így volt-e vagy sem, nem érdemes kutatni, de a jelmondatot kölcsönözve a mai ellenzék ezt így átigazítva használhatná: “Meddig süllyedünk még?”

(Címkép illusztráció: Bumm.sk)