Eltávolítja a nemi sztereotípiákra utaló jeleket a játékairól a Lego. A világ legnépszerűbb építős játékát gyártó dán cég úgy döntött, a továbbiakban nem különböztetik meg, hogy egy bizonyos termékcsomag fiúknak vagy lányoknak készült, így a gyerekek felszabadultan alkothatnak – írja az Index.

A vállalat döntése egy kutatásra alapozott, ami szülők és gyermekek viselkedését vizsgálta. Az említett mintából kiderült például, hogy azokat a fiúkat, akik lányoknak felcímkézett Legóval játszottak, társaik kicsúfolhatták. Hogy a sztereotípiáknak elejét vegyék, innentől nem lesz megkülönböztetés a játékok között – írta meg a Guardian.

A Lego honlapján már nem is lehet nemeknek megfelelően szűrni a csomagokat, helyette témákat ajánl fel az oldal, mint például a Harry Potter, a DC vagy a Star Wars.

Azon dolgozunk, hogy a Lego befogadóbb legyen. A mi feladatunk most az, hogy bátorítsuk azokat a fiúkat és lányokat, akik olyan készletekkel akarnak játszani, amelyeket „hagyományosan” nem nekik gyártottak

– mondta Julia Goldin, a a Lego Group termék- és marketingvezetője.

Forrás: Index