„Nincs rá indok, hogy bárhol Amerikában bárkinek is beszélnie kelljen a gyerekek előtt a transzneműségről, a homoszexualitásról vagy bármiféle mocsokról” – mondta korábban Mark Robinson észak-karolinai kormányzóhelyettes. Az ellene indult hecckampányról a 888.hu számolt be.

Mark Robinson republikánus kormányzóhelyettes júniusban az észak-karolinai Seagrove-ban lévő Asbury Baptista Templomban beszélt, ahol mocsoknak minősítette a „transzgenderizmust” és a homoszexualitást, majd elítélte, hogy ilyesmit tanítanak az iskolákban.

“Nincs rá indok, hogy bárhol Amerikában bárkinek is beszélnie kelljen a gyerekek előtt a transzneműségről, a homoszexualitásról vagy bármiféle mocsokról” – mondta Robinson. – “És igen, mocsoknak neveztem. És ha nem tetszik, hogy annak neveztem, gyere, és nézz körül.”

Észak-Karolina állam demokrata szenátora, Jeff Jackson „természetesen” azonnal követelte Robinson lemondását a megjegyzései miatt, ahogy Roy Cooper demokrata kormányzó és a Fehér Ház is elítélte Robinsont.

A WRAL-TV-nek nemrégiben adott interjújában Robinson kijelentette, hogy nem fog bocsánatot kérni a megjegyzéseiért, és rámutatott a politika kettős mércéjére

“Nem fognak megfélemlíteni. Nem hátrálunk meg. Nem fogjuk megváltoztatni a nyelvünket. Nem szégyellem a szavakat, amelyeket használtam. A jövőben is használni fogom, mert ismét itt az ideje, hogy a szülők határozottan állást foglaljanak gyermekeik mellett.

Később azt is mondta:

“Elegem van abból, hogy a jobboldali embereket démonizálják a beszédükért, míg a baloldali emberek gyújtogatnak, verekednek, rabolnak, fosztogatnak – egész városokat foglalnak el, és megússzák.”

Robinson szombaton a Facebookon közzétett videóban reagált a növekvő online felháborodásra. Elmagyarázta, hogy nem gyűlöli az LMBTQ-embereket, viszont ellenzi a szexualizált tananyagot az állami iskolákban, a transzneműséggel kapcsolatos és más „szexuális jellegű” népszerűsítő tananyagokat.

“Hadd mondjam el világosan itt és most: nem hátrálok meg. Engem nem hallgattatnak el… Továbbra is harcolni fogok a gyermekeink jogaiért, hogy olyan oktatásban részesüljenek, amely mentes az osztálytermekbe nem való szexuális fogalmaktól. És nem érdekel, hogy ez kinek nem tetszik.”

2022plusz: Jó reggelt, Amerika!

Forrás: 888.hu

(Címképen: Mark Robinson észak-karolinai kormányzóhelyettes. Fotó: Mark Robinson Facebook)