Értékelni kell, hogy vannak olyan országok, ahol kimondják: nem fogjuk szexre tanítani a gyerekeket – mondta Sohrab Ahmari, amerikai író és az iráni New York Post vezető szerkesztője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Sohrab Ahmari szerint a mai történelmi kor veszélye az a valóságról tudomást nem vevő liberális ideológia, amely Amerikában és Európában is ott van az egyetemeken. Az író szerint a kezdetben csak egyetemi katedrákon létezett genderelmélet ma már rátelepedik az életünkre és befolyásolja a valóságot. – A férfi és nő különbségéről, és az emberi szexualitásról is ránk erőltetik a véleményünket – mondta, majd kiemelte: a konzervatívok hibáznak, amikor azt mondják, hogy a kultúra és a politika egymástól független, hiszen kiderült, hogy a politika formálja a kultúrát, a liberálisok pedig azon dolgoznak, hogy befolyásolják.

Az író kiemelte: pozitívum a jelenségben, hogy a liberalizmus azon állítása, miszerint lehet semlegesen élni, nem igaz.  Szertefoszlott az a liberális szemlélet, amely szerint nem kell meghatározni, hogy mi a jó és a rossz, és képesek vagyunk egymás mellett létezni az eltérő véleményünk ellenére is. Most pedig ők mondják ki, hogy ez nem igaz. Sohrab Ahmari rámutatott: a liberális fősodor egyelőre „puha üldöztetésben” részesíti azokat, akik nem értenek vele egyet.

Az új politikai irányzattal szemben azonban már látványosan formálódnak az ellenpólusok. A szerző példaként elmondta, hogy az USA-ban már látható egy szülői mozgalom, amely nem akarja, hogy a gyerekeiket a „kritikai fajelméletre” oktassák. A szülők azért tiltakoznak, mert azt tanítják a fiataloknak, hogy minden fehér ember rossz, és minden fekete áldozat. – Ezt a fekete szülők is elutasítják – tette hozzá….

…Végül a szerző arra is rámutatott: a kereszténydemokrácia a leghatékonyabb válasz a jelenben zajló liberalizmus előretörésére. – Brüsszel és Washington szélsőségesek: azt állítják, hogy már a gyerekeket is a szexualitásra kell tanítani – mondta, majd kiemelte: tudatosítani kell az emberekben, hogy ez a liberalizmus szélsőséges.

A teljes írás a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

(Címkép: Foxnews)