Az Áder Jánossal és Orbán Viktorral tartott találkozót külön kiemelte budapesti látogatásának eseményei közül Ferenc pápa, aki elismeréssel szólt a magyarországi hívők közösségéről is – számolt be az egyházfővel tartott magánkihallgatásán elhangzottakról Erdő Péter bíboros az MTI-nek szombat este.

A bíboros elmondta: Ferenc pápa külön kiemelte, valamint “nagyon szívélyesnek és pozitívnak” nevezte a magyar állami vezetőkkel szeptember 12-én zajlott beszélgetést.

“Nagy elismeréssel szólt a magyarországi hívők közösségéről, amely szerinte a történelem fordulatai közepette is meg tudta élni és meg tudta valósítani, hogy Jézus Krisztus kerüljön a középpontba”- mondta Erdő Péter.

Hozzátette, a vatikáni tudósítók számára pozitív meglepetésnek számított, hogy Budapesten nem “folklorisztikus, vidéki Európát” találtak, hanem “fiatalos légkört, urbánus érzelemvilágot”.

MTI

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Ferenc pápa találkozója (j) Orbán Viktor miniszterelnökkel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséje előtt a Szépművészeti Múzeumban 2021. szeptember 12-én. Középen Áder János köztársasági elnök (takarásban). Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán