A hét második felében Tápióbicskén ünnepélyes megnyitó keretében átadásra kerül az Egyenlő esélyekért! Alapítvány új intézménye, TÁPIÓ LAND, mely 24 állami gondoskodásból kikerülő fogyatékos fiatal részére nyújt majd lakhatást és képzési lehetőséget idén ősztől. A projekt célja, hogy az intézmény lakóit felkészítsék a minél önállóbb életre, és a munkaerő-piacon is hasznosítható tudást, munkatapasztalatot szerezzenek.

A projekt ötletgazdája az Egyenlő esélyekért! Alapítvány, mely 2000 óta nyújtja szolgáltatásait fogyatékos embereknek Csömörön. A szervezet fő célkitűzése, hogy ellátottjai részére emberhez méltó, a szükségleteikhez igazodó és társadalmi beilleszkedésüket segítő szolgáltatásokat biztosítson.

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook/illusztráció

Az építési beruházás 2017-ben kezdődött el a dán VELUX Alapítvány pályázati támogatásából. Ennek keretében felújításra került a műemlékvédelem alatt álló Bicskey Kúria, mely kiegészült két új épületszárnnyal, valamint két új épülettel is.

TÁPIÓ LAND fogyatékos lakói különböző állami intézményekből, nevelőszülőktől érkeznek. A lakók kiválasztása, felkészítése az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság pályázati támogatásával valósult meg.

A beruházás befejeződött, a projekt megvalósítása egy új szakaszhoz ért. A támogatott lakhatás működési engedélyének kiadását követően a kiválasztott fogyatékos fiatalok hamarosan birtokba vehetik TÁPIÓ LAND lakóegységeit!

További információ az [email protected] címen kérhető és az Alapítvány honlapján olvasható.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: Facebook