A fasiszta kommunizmus – hogy idézzem a látnoknak is zseni József Attilát – egyszer már megvalósult. Legalább 50 millió halottat sirathattunk nyomában és a borzalmak tengerét zúdította ránk. Most az ellenzéki koalíció hasonló vegyületet szeretne előállítani, ami kicsiben is elég robbanásveszélyes! Ismét antiszemita politikus mögé sorakoztak fel Gyurcsányék Borsodban.

Az atv.hu egy képet közölt, amelyen minden valószínűség szerint Ózd alpolgármesterére látható, miközben náci karlendítést tesz. Farkas Péter Barnabás a Jobbik színeiben nemcsak Ózd alpolgármestere – 2016 óta –, hanem most indul az ellenzéki előválasztáson is. Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében támogatja őt a DK, az LMP, a Momentum és az MMM is.

Az MSZP házi portálja, a hirklikk.hu a karlendítéssel kapcsolatban megjegyzi, hogy ha a politikusnak az volt a szándéka, hogy csak integessen, rossz helyet választott. Egy olyan épület előtt áll ugyanis, amelyen zsidóellenes feliratok olvashatók; látható egy akasztófa is, egy kiállítás részeként, így a mozdulat félreérthetetlen: ez náci karlendítés. Ózd alpolgármesterére valóban járt azon a helyen – a lengyelországi Katowicében -, amikor a fotó készült. Egy delegációval Ózd lengyel testvérvárosát, Chorzówot keresték fel 2018-ban és elmentek a Szilézia történetét bemutató múzeumba is. Nagyon valószínű, hogy valóban Farkas Péter Barnabás látható a képen és nem is montázsról van szó. Az ATV meg is próbált kérdéseket feltenni a honlapján megjelent fotóról, de választ egyelőre nem kapott. A hirklikk.hu felidézte, hogy a Demokratikus Koalíció szerződésben vállalt együttműködést a Jobbikkal, amely – állítólag – már nem ugyanaz, ami volt. Tavaly ugyancsak Borsodban, egy megüresedett parlamenti képviselői helyért az a Bíró László indult, aki korábban számos rasszista és antiszemita kijelentést tett.

Forrás és kiemelt kép: PestiSrácok