Alig egy hete hoztuk meg a döntést miszerint nem várunk az Európai Unióra, és a négy éven keresztül elhúzódó procedúra helyett még idén támogatást nyújtunk a Brexit miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozásoknak. Közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton, Facebook oldalán.

Mint írta: Az elhúzódó folyósítás most nem megoldás, nincs idő várni, hiszen a világgazdaság rövidesen újra magára talál, nekünk pedig az az érdekünk, hogy a magyar vállalatok tőkeerősek legyenek, és már most a lehető legjobb startpozíciót vegyék fel az új gazdasági versenyhez.
Az EU által meghatározott 22 milliárd forintos pályázati keretösszeget tehát nemzeti forrásból biztosítjuk és rendelkezésére áll valamennyi magyar vállalat számára, amelyek a Brexit miatt most nehézségekkel szembesülnek, de készek beruházásokat végrehajtani az exportképesség fenntartása érdekében.

A menetrend a következő:
Már elérhető a pályázati közlemény, amely a támogatás legfőbb feltételeit tartalmazza. Október 1-jén közzétesszük a részletes, minden információt tartalmazó pályázati felhívást (www.palyazat.gov.hu).
Ezt követően a magyar vállalatoknak 10 napjuk lesz felkészülni a pályázati anyagok összeállítására, amelyeket október 11 és 15. között tudnak majd benyújtani.
A sikeres pályázókkal év végén szerződünk, és 2022-ben együttesen küzdünk azért, hogy a magyar gazdaság továbbra is Európa-bajnok színvonalon teljesítsen, a hátunk mögött hagyott nehéz időszak ellenére is.
Brexit miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozások tehát figyelem: most következik a kanyarban előzés!
Előjelentkezés itt: http://brexit.questionpro.com