Több mint kétszer annyi fogyatékkal élő dolgozik ma Magyarországon, mint 2010 előtt. A kormány arra törekszik, hogy a 160 ezer fogyatékkal élő honfitársunk be tudjon kapcsolódni a munka világába – mondta az “Érték vagy” díjjal kapcsolatban Kásler Miklós az Életközelben legújabb részében.

Az emberi erőforrások minisztere a szociális kitüntetés mellett beszélt az Országos Onkológiai Intézet fontosságáról, valamint a Klebelsberg Központ képzési ösztöndíjáról is

Az Érték vagy díjjal kapcsolatban a miniszter kiemelte: A nemzeti kormány időszakában 18 százalékról 44 százalékra emelkedett azoknak a fogyatékossággal élők száma, akik be tudtak kapcsolódni a munka világába. Hozzátette: A díj azoknak az elismerése, akik ezeket a honfitársainkat segítik.

A beszélgetés során a WHO tisztségviselőivel folytatott videokonferenciára is kitért. Elmondta: az Egészségügyi Világszervezet fontos szerepet szánna az Országos Onkológiai Intézetnek, ugyanis Közép Kelet-Európa egyetlen egy legmagasabb szinten akkreditált onkológiai centruma. Rendkívül megtisztelő, hogy a WHO saját profiljának megfelelően akár regionális, akár európai, akár azon túlmutató szerepet szánna az intézetnek – mondta a miniszter.

(Címkép forrás: Facebook)