A Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Bölcső-díj Arany fokozatában részesítette a Mészáros Csoportot a nehéz helyzetben élő nagycsaládosok nyári üdültetéséért. Az elismerést Mészáros Lőrinc vette át a NOE elnökétől a szervezet ünnepi közgyűlésén – számolt be az eseményről a Magyar Hírlap.

Tavaly és idén nyáron csaknem 1200 nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsalád nyaralhatott a Mészáros Csoport jóvoltából. 2020-ban a zalakarosi Hunguest Hotel Freyaban, a gyulai Hunguest Hotel Erkelben és a Balatontourist füredi, révfülöpi, valamint akali kempingjeiben, idén pedig a gyulai Hunguest Hotel Erkelben és a Balatontourist balatonfüredi és révfülöpi kempingjeinek mobil- és üdülőházaiban pihenhettek a rászoruló családok. Az üdültetés 400 millió forintos költségét a Mészáros Csoport állta.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete három és fél évtizede tevékenykedik a nagycsaládok érdekében, a civil szervezet egyik legnagyobb elismerése a nagycsaládosokat anyagilag támogatóknak járó Bölcső-díj. Az elismerés Arany fokozatát idén a NOE elnöksége – mások mellett – a Mészáros Csoportnak ítélte meg, az elismerést a cégcsoport nevében Mészáros Lőrinc vette át a Szent Margit Gimnázium dísztermében szervezett díjátadó ünnepségén. A méltatás során elhangzott, a Mészáros Csoportnak köszönhetően olyan családok vehettek részt az ingyenes üdültetésben, akik közül sokan már évek, évtizedek óta nem tudtak elmenni közösen nyaralni, így ez az élmény sok gyermek számára egy életre szólt.

A díjazással egyidőben újabb adományokról döntött a Mészáros Csoport: az évente átlagosan 4500 csecsemő mentéséről és szállításáról gondoskodó Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány új mentőkocsi beszerzését 10 millió forinttal, a szívátültetésen átesett betegek gyógyulását elősegítő Szív a Szívért Alapítványt szintén 10 millió forinttal, a fogyatékkal élő fiatalok gondozását vállaló Együtt a Sérült Emberekért Alapítványt pedig 5 millió forinttal támogatják a Mészáros Csoport építőipari cégei, a Fejér B.Á.L., a V-Híd és a ZÁÉV.

Eddig a tudósítás.

Mégis sokan gonosz embernek tartják Mészáros Lőrincet a szivárványos ellenzéki oldalon. Holott szociálisan érzékeny az utált NER-lovag, hiszen tény, hogy százmilliókat ad járványügyi védekezésre, tehetséggondozásra, nehéz sorsú családok üdültetésére, beteg gyermekek gyógyítására. Erre senki nem kötelezi, mégis megteszi. A jó példa azonban nem ragadós, ámbár a szitkokat szóró ellenzékiek között is akadnak vagyonsok. Ne menjünk messzebbre, csak a szociálisan oly érzékeny demokrata DK-s házaspárig.

Bezzeg a mi Fletónk, az igen! Nem ad semmiféle adományt, nem viszi rá a lélek, hogy a milliárdjaiból juttatott összegekkel ámítsa a pórnépet! Nem ad, mert az megalázó. Na jó, a felesége egyszer a járvány elején nagyvonalú volt és ingyen! adott vagy 20-30 szájmaszkot egy kórháznak, de belátta hibáját és azóta semmit! Majd, ha miniszterelnök lesz, akkor eljő a tejjel-mézzel folyó Kánaán. Ezt ígéri, és ha egyszer egy Dobrev-ivadék ígér valamit, az meg van ígérve! Lesz majd közpénz dögivel…persze ne feledjük, hogy az ország (állításuk szerint) mély csődben van, vagyis akkor sem szórhatják majd a mannát, ellenben a nyugdíjak megadóztatásából, a felemelt adókból és közmű díjakból, ja, és Mészáros Lőrinc és más Fidesz-bérencek elkobzott vagyonából talán telik segélyezésre. Megszűnnek ugyan majd munkahelyek szép számmal és vége a polgári életnek, eljön viszont az áhított Európai Egyesült Államok, amelyben a Mészáros-féle filantrópoknak egyszerűen nem lesz helye. Sőt élete sem, bár ezen még el kell gondolkodni.

Milyen furcsa! Van egy nagyvállalkozó, aki adakozik, és van egy milliárdos klán (Gyurcsány-Dobrev), amelyiknek az efféle rangon aluli. Van, aki anyagiakkal segít, ahol segíteni kell, és vannak, akik ígéretekkel. Hogy holnap lesz fácán.

Lehet. Csak az az apró bibi, hogy ma nem holnap van, segíteni sem holnap, hanem már ma szükséges. Ja, meg az, hogy az ígérgetők már sokszor hazudtak “reggel, éjjel meg este”.

(Címfotó: Mészáros csoport)