Ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel “nemcsak a járványt győzzük le, de az újrakezdés sikere sem marad el” – hangoztatta a köztársasági elnök pénteken, Budapesten, amikor a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait.

Áder János egyebek mellett kiemelte, hogy az alapítvány tagjainak szívügye Magyarország, és közös célja, hogy együtt gondolkodjanak, együtt fejezzék ki ragaszkodásukat, együtt hallassák hangjukat. “Sosem feledve az egyén felelősségét és feladatát azért, hogy hazánkról hiteles, méltányos és az eredményekhez hű kép alakulhasson ki a világban”.

Az államfő a Kossuth Lajos által vezetett Országos Védegylethez hasonlította az alapítványt, és felidézte, hogyan buzdított egykor Deák Ferenc a védegylet támogatására: arra kérte hallgatóságát, választásaikkal, hétköznapi döntéseikkel járuljanak hozzá az ország boldogulásához. Az alapítvány is hasonló gondolatokkal szerveződött – fűzte hozzá.

Köszöntője zárásaként Áder János elbúcsúzott a résztvevőktől, jelezve, hogy egy év múlva már egy másik államfővel találkozhatnak.

Vizi E. Szilveszter akadémikus, a kuratórium elnöke arról beszélt, hogy az alapítvány, amely fontos szerepet játszik a magyarság, mint világnemzet összetartásában, mindig megszólal, amikor igaztalan vádak érik az országot.

A tíz éve működő szervezet a diaszpórában élők számára etalonná vált, hitet és reményt ad a világ magyarságának, ahogy az is, hogy az ország első közméltósága már hetedszer fogadta az alapítvány tagjait – mondta a kuratórium elnöke.

Forrás: MTI