Kínos kudarcba fulladt a baloldali előválasztási bohóckodás: mindjárt a szavazás első napján “lefagytak” az informatikai rendszerek, vagyis senki nem tud szavazni – tudósít a kínos valóságról az Origo.

Úgy tűnik, a szervezők elfelejtettek felkészülni arra, hogy legalább a szavazás látszatát biztosítsák – írják -, így az első néhány szavazónál leállt az “informatikai rendszer”. Megmosolyogtató, hogy a szervező baloldali ügyvéd, Magyar György és szervezete ezt megpróbálta sikernek beállítani, azt hazudva, hogy sok a szavazó, de majd néhány óra alatt annyival bővítik a rendszert, hogy tudják folytatni. Ami nyilvánvalóan lehetetlen lenne, ha tényleg igaz lenne. Ráadásul a sok szavazót egy olyan képpel próbálták illusztrálni, amelyen nagyjából 10-en vannak, és nem tudni, közülük mennyi a szervező.

A kudarcért természetesen senki nem felelős (ahogy náluk ez természetes), de máris sejtetni próbálják, hogy nem véletlen a blama, külső támadás lehet az összeomlás mögött. A kérdés csupán az, kit érdekel az előválasztási színjáték? Ki lenne az a szerencsétlen, aki egyetlen percét is feláldozza azért, hogy ezt a bolhacirkuszt akadályozza? Nincs rá esély, emberek! 

A káosz szimbolikus jelentőségű: azt mutatja, hogy a baloldal még ezt sem tudta megszervezni. A szavazás végeredményére semmilyen hatással nincs, azt ugyanis senki nem tudja ellenőrizni, így azt mondanak majd, amit akarnak. Gyurcsány Ferenc pedig rég eldöntötte: Karácsonyt hirdeti ki győztesnek.

Forrás: Origo.

(Címképen: A “hömpölygő tömeg” előválasztásra igyekszik a Széll Kálmán téren. Fotó: MH/Purger Tamás)