Az Európai Parlament mai plenáris ülésén Ursula von der Leyen bizottsági elnök az Unió helyzete című évértékelő beszédében ismertette az elmúlt időszak uniós eredményeit, kihívásait és a közeljövő uniós prioritásait.

A beszédet követő vitában Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője elmondta: „Teljességgel elfogadhatatlan, hogy Brüsszel a közép-európai térség országaival fennálló vitáit hatalmi szóval akarja rendezni!„. A delegációvezető felszólalásában kitért arra, hogy a közép-európai térség országai és polgárai nem panaszkodnak még akkor sem, amikor az európai ideológiai fősodor képviselői gyarmattartókra jellemző felsőbbrendűséggel nézik le őket. És akkor sem, amikor mindenféle ürüggyel politikailag és jogilag is támadnak majd 70 millió közép-európai embert, pedig bizony a helyzet ez.

A delegációvezető hangsúlyozta: „Mindaz, amit tesznek, ahogy Brüsszel hatalmával visszaélve, antidemokratikus és törvénytelen módon kívánják ránk kényszeríteni a genderrel, a migrációval, a nemzeti és alkotmányos szuverenitásunk csorbításával, Brüsszel birodalmi hajlamaival kapcsolatban az akaratukat; mindez aláássa, sőt szétveri az európai együttműködést, rombolja az Unió egységét”. „És számunkra, szabadságszerető és patrióta közép-európaiak számára az európai együttműködés és az Unió egysége túlságosan fontos dolog ahhoz, mintsem hagyjuk, hogy azt módszeresen szétverjék„ – emelte ki Deutsch Tamás.

Forrás: Magyar Hírlap

(Címkép: Facebook)