Úgy tűnik, a teljes ellenzék hozzádékásodott a DK-hoz, – érvelt Schiffer András a PestiSrácoknak nyilatkozva az ATV-ben 2021.szeptember 12-én elhangzott miniszterelnök-jelölt-jelölti vitáról.

Hogy lehet a jogállam kiiktatásával jogállamot építeni? – kérdezte a Pesti Srácok Schiffer Andrástól aki szerint „sehogy, ez egy fogalmi ellentmondás”. Az LMP alapítója szerint az öt jelölt nem érti a jogállamiság egészét, elszámoltatási ígéreteik egy katasztrófa-forgatókönyvhöz, polgárháborúhoz vezetnének.

A vitán elhangzott a vagyonelkobzás, börtön, a számlák befagyasztása, 99 százalékos büntetőadó, az állami intézmények vezetőinek azonnali menesztése, a Karmelita kolostor zár alá vétele, mindez a „jogállamiság elkötelezett híveinek” ígéreteként a kormányváltást követően. Pedig, a klasszikust idézve: lumpenindulatokkal választást nyerni lumpenországhoz vezet.” – mondta Schiffer András

Forrás: infostart.hu

Forrás: infostart.hu

Schiffer András a Pesti Srácoknak megjegyezte, hogy  Magyarországon minden lehetőség adott a kormány szabad választáson való leváltásához.

„Oda jutottunk, hogy a komplett ellenzék a pár százezer fős DK-s keménymagnak játszik. Persze lehet ezt tenni, de tudomásul kell venni, hogy ha nagyarányú ellenzéki győzelem is születik, a választók közel a fele akkor is a másik oldalra fog szavazni. Szerinte Orbánnak is van felelőssége, hiszen a politikai porondon hagyott egy bukott bohócot Gyurcsány Ferenc személyében.

Tehát ha igaz az az állításuk, hogy Orbán a választók egyik felének ellenében kormányozott, akkor ők most a másik fele ellenében akarnak? Ez esetben mennyiben különbek, mint a NER? Folytatom: miből gondolják Dobrev Kláráék, hogy nem fog kétmillió ember kimenni az utcára? Ráadásul látva azt, hogy Szigetszentmiklóstól Egerig milyen stabilitással vezetik az önkormányzataikat, miből gondolják, hogy ha nyernek is, négy év múlva nem zavarják el őket a polgárok? És akkor vajon mit fognak tenni Dobrevékkel és az intézkedéseikkel?” – tette fel kérdéseit Schiffer András.

Schiffer András szerint „ingoványosak a remélt győzelem utáni napokra tett ígéretek”.

„Egy magánlakásban összeül majd az Alkotmánybíróság és megsemmisíti a parlamenti határozatokat, miközben kétmillió ember tüntet az utcán? Mégis mi fog történni, hogy képzelik ezt? Azt ígérik: a NER kiépülését segítő törvényeket kívánják annulálni.  Ragyogó, de akkor ki és milyen objektív mércével állapítja meg, hogy melyik törvény szolgálja a NER kiépülését? A választási törvény például? Mert akkor Karácsony Gergely főpolgármesteri mandátuma is mindjárt megszűnik. Vagy pont a 22-es választás eredménye alól húzzák ki a talajt, amire a megtorlást alapozzák. Hol itt a végállomás? Ki fog jogbiztonságot szavatolni a hazai és külföldi befektetőknek?” – mondta Schiffer András.

A Pesti Srácok rákérdezett, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy Dobrev, Fekete-Győr és Karácsony valóban ígéretet kapott brüsszeli vezetőktől, hogy elnézik majd a jogtiprást, mire azt válaszolta: „Magyarországot Magyarországról kell kormányozni és nem külföldről. Bele sem szeretnék gondolni ebbe az egészbe, ez egy katasztrófa forgatókönyv, ami pillanatok alatt polgárháború szélére sodorhatja az országot.”

Forrás, teljes cikk és kiemelt kép: mandiner.hu