Megérkezett az Oktatási Hivatal vizsgálatának eredménye, melyből kiderült, hogy Karácsony Gergely jogszabályt sértő módon szerezte tanársegédi és adjunktusi állásait a Corvinus egyetemen.Karácsonynak egyértelműen hiányzott a szükséges képesítés a munkához, mégis tanársegéd lehetett 2004-ben, csupán 2 hónappal azután, hogy jól fizetett tanácsadója lett a Miniszterelnökségnek – írta Facebook-bejegyzésében Rákay Philip.
Ez hogy történhetett? – teszi fel a kérdést Rákay, és válaszol is – videóban.
Nosza, Karácsony szinte azonnal reagált a videóra, bár jobban tette volna, ha mélyen hallgat. Cáfolni nem tudott semmit, hát úgy tett, mintha politikai támadás érte volna, holott abban nincs politika, ha ráolvassák, jogszerűtlen volt tanársegédi és adjunktusi alkalmazása. Szánalmas védekezése így fest:
“Látom, csatasorba állították a közigazgatást, hogy legyen muníció az ellenem folytatott lejáratáshoz, legyen mire elkölteni azt a napi 1,5 milliót. Egyet sajnálok, hogy a nagy lejárató akciójukkal, aminek én vagyok a célpontja, egyetemet, oktatókat, tanárokat vegzálnak, akiknek semmi közük ahhoz, hogy Orbánék tőlem féltik – helyesen – a hatalmukat. Legyen hát világos: büszke vagyok arra a közel 10 évre, amelyet oktatóként töltöttem a Corvinuson, büszke vagyok a tanítványaimra, büszke vagyok a közösen végzett tudományos munkára. És ezt holmi Fidesz-lakájok soha nem fogják tudni elvenni tőlem.”
Rákay Philip erre így reagált:

“GELGELY! AZÉRT EZ MAGYALÁZATKÉNT LOPPANT GYENGE…
Javaslom: fuss neki újra! Elkövettétek az elvtársaitokkal a jogsértést, vagy nem? Megvolt a megfelelő papírod az egyetemi állás betöltéséhez, vagy nem volt meg? Ezekre a pofonegyszerű kérdésekre csak tudod a választ!”

Uram Isten, most mi lesz? Rághatjuk a körmünket izgalmunkban, vajon mit felelhet erre Karácsony (ál)adjunktus úr.  Esetleg bemutatja a doktoriját (ja az nincs neki), vagy tudását fitogtatva angolul értekezik (ja, azt se, hiszen hiperpasszív a nyelvtudása).

Lakájozni persze tud, ehhez semmilyen képzettség nem szükséges. Az egyetemi oktatósághoz ellenben igen. Az viszont nincs neki. Pont.

(Címkép forrás: Facebook)