Rasszizmussal vádolja az FA a magyar drukkereket, pedig Gareth Southgate angol szövetségi kapitány elmondta: saját maga nem tapasztalt rasszista megnyilvánulásokat a mérkőzés alatt.

Brit lapok szerint az angol válogatott két játékosát, az első gólt szerző Raheem Sterlinget és Jude Bellinghamet rasszista támadások érték a meccs alatt, illetve más kihágásokat is említenek. A BBC azt  írja , hogy Sterlinget megdobálták a nézők, amikor a gólját ünnepelte, majd a harmadik gól után a lelátóról petárdát dobtak a pályára. Állítólag a meccs utáni interjúja közben jéggel dobták meg Gareth Southgate angol szövetségi kapitányt is, aki elmondta: saját maga nem tapasztalt rasszista megnyilvánulásokat a mérkőzés alatt. 

Az angol csapatkapitány, Harry Kane is azt nyilatkozta, hogy beszélt csapattársaival, és panaszt fognak tenni a Puskás Stadionban tapasztaltak miatt, és elfogadhatatlannak tartja az esetet. Jack Grealish pedig szintén a Twitteren írt arról, hogy briliáns győzelmet arattak egy elfogadhatatlan hangulatú mérkőzésen.

A BBC tudósítója arról számolt be, hogy rasszista rigmusokat hallott a kapu mögötti résznél, ahol a magyar ultrák ültek, és egy alkalommal konkrétan hallotta, ahogy Bellingham kap egy rasszista bekiabálást. A riporter később arról ír, hogy nem érti, hogy ha a mhttps://2022plusz.hu/wp-admin/edit.phpagyar játékosok hallották a szurkolók viselkedését, akkor miért sétáltak még percekig a pályán a közönséget ünnepelve.

A Sky azt  írja : majomhuhogást lehetett hallani a lelátóról, leginkább akkor, amikor Raheem Sterlinghez ért a labda. A tudósító szerint a második gól előtti passzánál is ezt lehetett hallani. Szintén ő írja azt is, hogy legalább négy embert látott, ahogy a bemelegítő Bellinghamet rasszista bekiabálásokkal zavarták, amikor az ultrákhoz közel volt.

Megdöbbentő címlapok születtek a mai brit sajtóban, mint a képen is látjuk: Anglia – Rasszisták 4:0…

Forrás és kép: Mandiner