A kézdivásárhelyi Őszi Sokadalom egy év kihagyás után újraindul és szeptember 3-tól 12-ig várja a kikapcsolódni vágyó helyieket és idegenből érkezőket egyaránt. Az előző évekhez viszonyítva sok-sok változás lelhető fel a programban, de az esemény esszenciája megmaradt: értékszüret, családias, békés kikapcsolódás szórakozással fűszerezve.

Az egyik legnagyobb változtatás, hogy két hétvégére oszlik a program, az első hétvégén többnyire a beltéri rendezvényeké a főszerep, majd az iskolakezdés előtti hétvégén költözik ki a sokadalom a szabadtérre.

„Idén minden szempontból a helyiekre koncentráltunk, helyi lesz a termelő, a kézműves, a főzőverseny részvevői, helyi, aki a színpadon áll, kivétel a Republic, de őket is helyieknek tekinthetjük, hiszen annyiszor jártak már nálunk és személyes jó kapcsolatok is fűzik őket a városhoz” – mondta portálnak Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere.

A programsorozat első mozzanata a Pro Urbe díj átadása lesz, idén Dr. Biró Gábor ideggyógyásznak adományozza Kézdivásárhely önkormányzata az elismerést. Majd sorra jönnek az izgalmas programok, mint a pityókafesztivál, a Borudvar koncertek, a Vigadó Mozi, kiállítás-megnyitók és könyvbemutatók. A Gyermekvárostól és az Utca zenétől pezsdül majd a főtér, de ott kap helyet a vásár, az ifiudvar és finomabbnál finomabb ínyencségek is. Esténként az esemény második hétvégéjén koncertek csendülnek fel a Kaszárnya előtti téren: itt koncertezik majd a Sing Floyd, a The Crazy Plumbers, az Old Bumeráng és az Ego Sum zenekar, végül pedig a magyarországi Republic.

Az idei városünnep részletes program erre a linkre kattintva érhető el.

Bővebb információt a Maszol.ro portálon olvashatnak.