Az Amerikai Gyermekorvosok Kollégiuma (ACPeds) más egészségügyi szakemberekkel együtt pert indít a Biden-kormányzat azon határozata ellen, hogy az orvosok bármely személyen – beleértve a gyermekeket is – transznemű beavatkozásokat végezzenek még akkor is, ha ez sérti az orvos szakmai megítélését vagy vallási meggyőződését.

A Biden-adminisztráció által bevezetett új törvény értelmében a szexuális diszkrimináció szövetségi egészségügyi szabályokban lefektetett tiltását a szexuális irányultságra és a nemi identitásra vonatkoztatva is értelmezik, azaz lényegében ezentúl az orvosok nem állapíthatják meg a betegük nemét.

Az új törvény elleni perben részt vevő dr. Michelle Cretella szerint ha a nemet egyenlővé tesszük a nemi identitással, mintha a gyermekek rossz testben születhetnének, a tudományt és a gyermekeinket feláldozzuk a politikai korrektség oltárán. Idézzük:

“A nem orvosi értelemben veleszületett és megváltoztathatatlan bináris tulajdonság, amelyet a megtermékenyítés során gének határoznak meg. Semmilyen gyógyszer vagy műtét nem változtathatja meg az ember nemét, de az úgynevezett nemi átmeneti beavatkozások visszafordíthatatlan károkat okoznak, különösen a fiataloknak.”

A Biden-adminisztráció túlzó értelmezése miatt az orvosok immár válaszút előtt állnak: vagy meggyőződésük ellen cselekszenek ellentmondásos és gyakran orvosilag veszélyes nemi beavatkozások végrehajtásával, vagy hatalmas pénzbüntetésnek teszik ki magukat, és elveszítik részvételi jogosultságukat a Medicaid és más szövetségi finanszírozási programokban, így gyakorlatilag képtelenek lesznek orvosként praktizálni.

Dr. Quentin L. Van Meter, az ACPeds elnöke a más nemre való váltást elősegítő gyógyszerek lehetséges káros hatásaira figyelmeztetett: a pubertásgátlók és a nemi hormonok együttesen sok fiatalt sterilizálnak, és súlyos krónikus betegségek, például cukorbetegség, szívbetegségek, stroke és rák kialakulásához vezetnek.”

A törvényt támogató amerikai egészségügyi minisztérium bejelentett irányelve valójában arról szól, hogy a kórházakat és az egészségügyi szakembereket arra kényszerítsék, hogy ragaszkodjanak a szexualitással és a nemekkel kapcsolatos baloldali ideológiához, és a nemváltási eljárásokat biztosítsák mindenkinek, beleértve a gyermekeket is

Forrás: 888.hu

Kép: Breibart