A közéleti Garázsviták mellett a Tranzit fesztiválon számos olyan beszélgetést rendeztek szombaton, amely az emberek mindennapjairól szólt. Fürjes Balázs államtitkár például azt hangsúlyozta, a jobboldal számára kiemelten fontos, hogy a fővárosi projektek során maradandó értéket teremtsen. A MOME és a Ludovika Campus fejlesztése során a kormány fontosnak tartotta, hogy az intézmények tágabb környezete, az egész városrész fejlődjön.

A főváros és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kiemelte: a cél az, hogy minél több, kellemes teret alakítsanak ki a budapestiek számára.

Fotó: Földházi Árpád

Fürjes Balázs, a főváros és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Tranziton (Fotó: Földházi Árpád)

 

Földi-Kovács Andrea újságíró, a Védett Társadalom Alapítvány tagja arra a kérdésre kereste a választ beszélgetőpartnereivel: 

„Érdemes-e társadalmi szinten jutalmazni a nőt, azért mert gyermeket szül?”

A fórum főbb konklúziója az volt, hogy a nők és férfiak nem küzdhetnek egymás ellen. Legyen szó bármilyen női érdek-képviseletről, az nem szólhat a férfiak ellen.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójaként Európa jövőjéről tartott előadást. Böjte Csaba testvér élettapasztalata és lényeglátása akkor is segítségünkre van, ha a kontinensünk jövőjéről gondolkodunk. Az atya a tőle megszokott szívmelengető témákon keresztül mutatta be a szeretet hatalmát. Kiemelte az európai értékeket, és azt, hogy a szeretet és az összefogás az egyetlen, amely megoldást jelenthet hosszútávon a kontinens  és világ jövője szempontjából.

Forrás: Magyar Nemzet