Aranyérmet nyert vasárnap az asztaliteniszező Pálos Péter az S11-es kategóriában a tokiói paralimpián. Ugyancsak aranyérmet nyert a paraúszó Illés Fanni, így már három aranyat szerzett a magyar csapat Tokióban.

A Londonban győztes, öt éve, Rio de Janeiróban harmadik helyezett magyar asztaliteniszező – aki enyhe értelmi fogyatékossággal született – szerdán a dél-koreai Kim Csang Git 3-1-re verte, majd csütörtökön ugyanennyire győzte le a japán Kato Koját a csoportszakaszban.

A pénteki negyeddöntőben egy újabb hazai játékos, Aszano Takasi volt az ellenfele, akinél úgy bizonyult jobbnak 3-2-re, hogy az első két szettet elvesztette. A döntőért szombaton a francia Lucas Créange ellen nyert, ugyancsak kiélezett küzdelemben 3-2-re, a vasárnapi fináléban pedig szintén ötszettes sikert aratott az előző paralimpia ezüstérmese, az ausztrál Samuel Philip von Einem ellen.

A BVSC-Zugló két nap múlva 36. születésnapját ünneplő játékosa, Pálos a tokiói magyar küldöttség ötödik érmét, a második aranyát szerezte.

A harmadik aranyérem Illés Fanninak köszönhető, aki magabiztos versenyzéssel szerezte meg az első helyet a 100 méteres mellúszás S4-es kategóriájában. A világ-és Európa-bajnok paraúszó Illés Fanni volt a 100 méteres mellúszás legnagyobb favoritja, miután a legjobb idővel került a döntőbe. Amelyet aztán esélyeshez méltóan meg is nyert, így megszerezte a magyar paralimpiai csapat harmadik aranyérmét Tokióban. 

Gratulálunk a győzteseknek, hajrá magyarok!

Forrás: MTI/NSO

Fotómontázs: MTI/NSO