Ezt az örvendetes tényt jelentette be közösségi oldalán Rétvári Bence az EMMI parlamenti államtitkára.

Fotó: kdnp.hu

Mint írta, március 1-jétől vezette be a kormány az új jogviszonyt a radikális orvosi béremeléssel és a hálapénz kivezetésével párhuzamosan.

Március óta 1283-mal nőtt az új szolgálati jogviszonyban dolgozó orvosok száma, 1794-gyel nőtt az ápolók száma, 802-vel pedig a további, egészségügyben dolgozók száma. Ez az jelenti, hogy 3879 fővel dolgoztak többen július végén, mint március elején. Tehát míg a baloldal folyamatosan azzal riogat, hogy az új jogviszonnyal csökkent az egészségügyi dolgozók száma, valójában a bevezetés óta folyamatosan emelkedik.

Az a baloldal riogat álhírekkel, aki kormányzása idején kórházakat zárt be, elvett egyhavi bért minden orvostól és ápolótól, elbocsájtott 6 ezer egészségügyi dolgozót, kórházi napidíjat év vizitdíjat vezetett be. Rombolásukat folytatnák, hiszen László Imre, a baloldal egészségpolitikusa elmondta, hogy a kórházak 45%-ára nincs szükség, azokat be kell zárni.

Az egészségügy megerősítése érdekében januártól ismét nő az ápolók és az orvosok bére. A béremelések fedezete, hogy jövőre 770 milliárd forinttal fordítunk többet az egészségügyre, mint az idén. 2022-re közel két és félszeresére nő az egészségügyi költségvetés a 2010-eshez képest.