A Fidesz kommunikációs igazgatója egy showműsornak tartja a baloldali előválasztást, amelynek „rendezője és főszereplője” Gyurcsány Ferenc.

Hollik István szombaton Tihanyban, a Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpón, amelyen Márki-Zay Péterrel, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével, Hódmezővásárhely polgármesterével folytatott vitát, arról beszélt, hogy az előválasztás eredménye és a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt személye már „le van papírozva”, utóbbi „egészen biztos, hogy Gyurcsány Ferenc embere lesz”.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a baloldalnak nincs programja. „Nincs itt semmi más, csak Fidesz-gyűlölet”, a Fidesz leváltásának vezérelve, amellyel az országot „kétszer kirabló” Gyurcsány Ferencet segítik ismét hatalomba – fogalmazott. Hozzátette: Hódmezővásárhely polgármestere – ha ezt akarja, ha nem – „minden kampányolásával azt segíti elő, hogy Gyurcsány Ferenc harmadszorra is kirabolhassa az országot”.

Márki-Zay Péter erre azt mondta, az ellenzéki összefogásban Gyurcsány Ferencnek „egy embere van”, akivel az anyakönyvvezető kötötte össze.

Az előválasztás lényege, hogy mind a 106 választókörzetben a Fidesz leváltására legalkalmasabb ellenzéki jelölt győzzön – közölte, megjegyezve, hogy szerinte erre a miniszterelnök-jelölti aspiránsok közül ő a legalkalmasabb.

Hollik István felvetésére közölte, az ország és ő maga is tizenegy éve vár arra, hogy a kormány elszámoltassa a korábbi Gyurcsány-kormányt. „Úgyhogy bízzák ránk, majd mi minden gazembert el fogunk számoltatni” – tette hozzá Márki-Zay Péter.

Hollik István szerint azonban „az elszámoltatás nem más, mint a baloldal politikai bosszúja”. Hozzátette: Márki-Zayt csak azért vette be Gyurcsány Ferenc a baloldali összefogásba, mert azt hitte, hogy így „néhány eltévelyedett szavazót” meg tud szólítani.

A kérdés itt valójában az – folytatta Hollik István -, hogy a Fidesz-KDNP tud-e tovább kormányozni ebben a migrációval és koronavírussal terhelt „veszélyes” időszakban, amikor az Európai Uniót belső konfliktusok és gazdasági problémák terhelik, vagy Gyurcsány Ferenc, a baloldal valódi, mai vezetője fogja vezetni Magyarországot.

Arra a moderátori felvetésre, hogy Hódmezővásárhely polgármestere jobboldalinak tartja-e magát, Márki-Zay Péter igennel válaszolt.

Hollik István szerint azonban hiába vallja magát annak, attól még nem lesz az.

A vitáról a teljes beszámolót itt olvashatják. A vitáról készült videó alább nézhető meg.