Kiemelt figyelmet fordít a tanévkezdés biztonságára az Országos Polgárőr Szövetség, ezért a polgárőrök a reggeli és a délutáni órákban fokozottan ellenőrzik az iskolák és óvodák környékét.

Az online megtartott elnökségi ülésen Szabó Zoltán szakmai elnökhelyettes minden egyesületet arra kért, hogy a rendőrséggel együttműködve fokozottan ellenőrizzék az óvodák, iskolák környékét. A reggeli és délutáni órákban a polgárőrök segítsenek a forgalomirányításban, a gyalogátkelőhelyek biztonságos használatában, a gyermekek ellen irányuló jogsértő cselekmények megakadályozásában, és erősítsék a drogprevenciós járőrszolgálataikat.

Szabó Zoltán szólt azon települések polgárőreihez is, ahol nincs oktatás. Az itt működő egyesületektől azt kérte, hogy a polgárőrök fokozottan figyeljék a tömegközlekedési eszközök megállóit az iskolába induló, vagy onnan érkező gyermekek biztonsága érdekében.

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke mindehhez hozzátette, az iskolák és óvodák környékén az intenzív jelenlétet legalább egy hónapig fenn kell tartani, ezért minden polgárőrt arra kér, érezze kötelességének a gyermekek biztonságos iskolakezdését.

Forrás: MTI

(Címkép: Délmagyar)