Orbán Viktor pénteken hivatalos programra Rómába utazott – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A kormányfő a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozóján vesz részt, amelyet minden esztendőben, Rómában és az olasz főváros közelében fekvő Frascatiban tartanak meg.

Az esemény kapcsán Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója, a Miniszterelnökség államtitkára Facebook bejegyzésében közölte, hogy népes magyar delegáció vesz részt a katolikus konferencián.

Mint olvasható, ezen a hétvégén szerte a világból Rómába érkeztek katolikus törvényhozók, kormányzati szakemberek, civil szervezetek vezetői és jelentős közéleti szerepet vállaló egyházi vezetők, hogy megvitassák a világ nagy kérdéseit és a keresztény politizálás lehetőségeit, ebben a XXI. századi, bizonytalanságokkal terhelt világban.

Ezeken a találkozón Orbán Viktor miniszterelnök és Novák Katalin miniszter asszony vezetésével népes magyar delegáció is részt vesz. A megbeszéléseken szó esik a keresztények helyzetéről, az afganisztáni eseményekről, a keresztényüldözés különböző formáinak sajnálatos erősödéséről, valamint a migráció, a technológia fejlődés és a gender ideológia által országaink elé állított kihívásokról is. Jó látni, hogy a keresztény politizálásnak ilyen jelentős támogatói vannak valamennyi kontinensen!

Fotó: Schönborn bíboros és Orbán miniszterelnök