Nem a tavalyi protokoll ismétlődik meg a főiskolai és egyetemi gólyatáborokban: ebben az évben csak védettségi igazolvánnyal lehet majd részt venni ezeken a rendezvényeken – írja a Magyar Nemzet.

A tavalyihoz képest változnak a gólyatáborozás szabályai: akik ebben az évben vesznek részt ilyen rendezvényen, felszabadultabban, nyugodtabban élhetik meg a főiskolai vagy egyetemi évek emlékezetes kezdő eseményét. Az intézmények tavaly is megtartották a gólyatáborokat, de akkor számos járványügyi előírást kellett betartani, például a távolságtartás és a maszkhasználat bevezetése mellett arról sem lehetett szó, hogy ötszáz fősnél nagyobb közösség jöjjön össze. Ez idén másként lesz.

„A gólyatábor meghatározó időszak a főiskolai és egyetemi közösségek építésében, az új barátságok kialakításában és a zökkenőmentes beilleszkedésben. Azért, hogy a teszt negatív, a hangulat pedig pozitív lehessen, nagy hangsúlyt kell fektetni a tábor valamennyi résztvevője egészségének védelmére – írta közösségi oldalán Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára Facebook-oldalán.

Schanda Tamás arról is tájékoztat, hogy a minisztérium összeállított egy javaslatcsomagot az egyetemeknek a gólyatáborok megszervezéséhez és lebonyolításához, az azonban alapszabály, hogy a rendezvényeken csak védettségi igazolvánnyal lehessen részt venni.

A teljes írás itt olvasható.

(Címkép forrás: YouTube)