Több ezer ember életét mentették meg a keleti vakcinák A fertőzés kialakulását valamennyi vakcina 85-90 százalékban megelőzte, a halálozások megelőzésében pedig 90 százalék felett volt az eredményességük – nyilatkozta Prof. Dr. Kásler Miklós videó interjújában, reagálva Szél Bernadett képviselő vádjára, aki tudományos adatok visszatartása címén csalással vádolta a minisztert.

Kásler Miklós hozzátette: körülbelül 10 ezer életet mentett meg a magyar kormánynak az a döntése, hogy megszervezte az oltást és bevonta a keleti vakcinákat is.

Szél Bernadett bírálatával kapcsolatban a miniszter rámutatott: amíg megfelelő számú vizsgálati eredmény nincs a birtokunkban, nem közlünk adatokat, mert ez a tudományos közlés etikája. Még akkor se, ha Szél Bernadett képviselő asszony, akinek halvány fogalma sincs az orvostudományi kutatásokról, ezt észrevételezi. A kutatási eredményeket akkor lehet nyilvánosságra hozni, amikor ennek a tudományos értékű feldolgozása megtörtént és várhatóan egy nagy nemzetközi szaklapban megfelelő opponálások után, lektorálást követően fogják közzétenni.

Kásler Miklósa az interjúban reagált Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció politikusának megnyilvánulására is, amely szerint a kormány félre kezelte a járványhelyzetet. Elmondta: A kormány járvánnyal szembeni védekezését a Nikkei, a világ egyik vezető lapja a világon a harmadik legsikeresebbnek nevezte. “Én jobban elfogadom az ő hozzáértésüket, mint a képviselő asszonyét” – tette hozzá, majd így folytatta: Értem, hogy politikai tőkét kell kovácsolni, de nem az emberi életek árán.” Ezt követően kérdést fogalmazott meg a képviselő asszonyhoz: Hány embert bizonytalanított el, és hány ember haláláért felelős a baloldal az oltásellenes kijelentései miatt?

A 12-17 év közöttiek oltásával kapcsolatban kiemelte: világszerte emelkedett a 20 év alatti megbetegedések és kórházi kezelések száma. Magyarországon a 12-17 éves korosztály 33 százalékát már beoltották. A tanévkezdés előtti oltáskampányról az emberi erőforrások minisztere úgy vélekedett, hogy ez egy remek alkalom arra, hogy szakmailag garantált körülmények között, nagy számban lehessen átoltani a fiatalokat.

(Címkép forrás: YouTube)