Ki kell szorítani az autósokat Budapestről – ezt mondta a DK egyik képviselőjelöltje az ATV-ben. Manhalter Dániel szerint senki nem vitatkozik azzal, hogy Budapesten – ahogy fogalmazott – minél több bicajnak kell lennie. Karácsony Gergely főpolgármester a nyár közepén beszélt arról, hogy a következő években fokozatosan kitiltanák a dízelautókat a fővárosból – hangzott el az M1 Híradójában. 

Hosszú sorokban kígyóznak a Rákóczi úton és egy helyben állnak a Bajcsy-Zsilinszky úton, a XIV. kerületi Róna utcában pedig araszolva tudnak csak haladni az autósok.

De a pesti alsó rakparton sem jobb a helyzet – több álló, mint mozgó járművel lehet találkozni a forgalomban. Dugók és torlódások mindenhol. Ez már mindennapos látványnak számít a fővárosban. A Blaha Lujza téren hétfő óta ráadásul a korábbinál is rosszabb, sokak szerint elviselhetetlen a helyzet – erről a TV2-nek autósok is beszéltek.

„Ez valami tragédia, nem tudok olyan útvonalon menni, ahol legalább 200 métert tudnék egyenesen menni, ami nincs lezárva” – mondta egyikük.

A tér felújítása miatt már július elején elvettek egy sávot, most pedig a maradék kettőből lezártak még egyet. Így a forgalom három helyett már csak egy sávon araszol.

A bicikliseknek kialakított sávokban zökkenőmentes a közlekedés, itt viszont csak elvétve találni egy-egy kerékpárost.

Teljes egyetértés van a baloldalon abban, hogy az autósokat ki kell szorítani a fővárosból – erről beszélt Manhalter Dániel, a DK egyik képviselőjelöltje hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Gyurcsány Ferenc pártjának józsefvárosi és ferencvárosi képviselőjelöltje mindezt azután mondta, hogy korábban maga kérte Karácsony Gergelyt, hogy ideiglenesen szüntesse meg az újonnan kialakított biciklisávokat. Elmondása szerint ugyanis az eddigieknél sokkal nagyobb dugók vannak a fővárosban.

Karácsony Gergely egyelőre nem válaszolt a DK-s politikusnak a biciklisávok visszaadásával kapcsolatban.

Akkor esetleg menjen gyalog…

Korábban ezt üzente a főpolgármester azoknak, akik felhívták a figyelmet a közlekedési káoszra a fővárosban. Nem sokkal később pedig már arra kérte a budapestieket, hogy inkább örüljenek a fejlődésnek. „Arra kérem a budapestieket, hogy örüljenek annak, hogy a város fejlődik” – mondta a főpolgármester.

Lelepleződött a titkos baloldali terv: Karácsonyék elüldöznék az autósokat Budapestről – ezzel a címmel számolt be most az Origo arról, hogy a DK-s Manhalter Dániel azt mondta: ki kell szorítani az autósokat a fővárosból.

A portál emlékeztetett arra is, hogy Karácsony Gergely július közepén felvetette a dízelautók mielőbbi kitiltását is. Ennek mikéntjéről még idén dönthet a Fővárosi Közgyűlés.

Forrás: hirado.hu

Fotó: MTI/Balogh Zoltán