A lakossági panaszokra reagálva Budapest rendőrfőkapitánya elrendelte, hogy a rendőrök éjjel-nappal megemelt létszámban járőrözzenek az Örs vezér terén.

Az utóbbi napokban több sajtóhír is megjelent arról, hogy egy banda inzultálja az Örs vezér terén áthaladókat.

A rendőrök azonnal intézkednek, ha jogsértést tapasztalnak, és bárki, bármikor odamehet hozzájuk, hogy segítséget kérjen – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-vel.

Üvöltöznek, isznak, láthatóan be vannak drogozva

A Metropolnak az üggyel kapcsolatban több olvasó is írt. Egyikük szerint az említett banda, “változó összetétellel, legalább két éve mérgezi meg a járókelők mindennapjait”.

– Üvöltöznek, isznak, sokszor láthatóan be vannak drogozva, és a BKK semmilyen érdemi választ nem ad ezzel kapcsolatos megkereséseinkre. Azóta is szinte napi szinten ott vannak a bejáratnál, ordítoznak, fenyegetőznek, kéregetnek. Nemegyszer a metrón alszanak nappal, módosult tudatállapotban – írta a lap egyik olvasója.

Egy másik levélíró egy 2019-es esetről számolt be, amikor az egyik bedrogozott férfi egy véletlenszerűen kiválasztott, munkából hazaigyekvő járókelőt megtámadott, és alaposan megvert.

– Szintén 2019-ben nyáron, egy öregembert támadtak meg a metró bejáratánál, és őrjöngve bántalmazták, melynek következtében a füle vérezni kezdett – írta.

Egy másik olvasó arról számolt be, hogy szombaton a HÉV-megállónál “egy fickó olyan erőszakos, fenyegető fellépéssel beszélt egy idős nénivel, akinek a karját is megrángatta, hogy féltem, bántalmazni fogja”. A beszámolója szerint azonban végül valami pénzt kezdtek el számolgatni, majd elkullogtak – a levélíró szerint a néni is hajléktalan lehetett.

Tímea pedig azt írta a lapnak, hogy a jegyautomatát nem lehet használni, általában nem ad vissza pénzt, mert valami kis papírral be van tömve, “a pénztárcát elővenni lehetetlenség, mert mint a sáskák ugranak az emberre”.

Forrás: MTI, Metropol, Origo

Fotó: Metropol