Már a pedofilokkal szemben is érzékenyítenének azok a nemzetközi műsorszolgáltatók, amelyek oldalairól filmeket lehet letölteni. Az egyik, Magyarországon is elérhető produkció főszereplője például egy pedofil férfi vívódásait mutatja be. Közben egy amerikai portál arra hívta fel a figyelmet, hogy számtalan, kifejezetten gyerekeknek szóló LMBTQ-könyv érhető el a piacon. Magyarországon néhány hónap múlva népszavazás lesz arról, hogy a szülőkön kívül más is beleszólhat-e a a gyerekek szexuális nevelésébe – hangzott el az M1 Híradójában.

Nem vagyok, aki vagyok – ez a címe annak a filmnek, amely már Magyarországon is elérhető az egyik legnagyobb multinacionális műsorszolgáltató kínálatában. A film témája a pedofília relativizálása körül forog. A filmről a Magyar Nemzet számolt be.

A cikk szerint a Nem vagyok, aki vagyok egy pedofil férfi történetét és vívódásait mutatja be, kívülálló ábrázolás helyett azonban érzékenyen és empátiával áll a karakterhez, arra utalva, hogy a pedofília is csak egy irányultság a sok közül.

Az elmúlt időszakban több hasonló érzékenyítő kezdeményezés indult. A nagy műsorszolgáltatók mellett számos könyv foglalkozik például az LMBTQ-mozgalom népszerűsítésével. A filmek és a könyvek pedig egyre fiatalabb célközönségnek készülnek.

Lány agyam van, fiú testem. Ezt hívják transzgendernek. Én így születtem – ezt tanítja például az egyik gyerekeknek készült kiadvány az olvasóknak. Az amerikai konzervatív The Daily Signal hét olyan kicsiknek készült könyvet gyűjtött össze, amelyek – mint írják – a nemi identitásról és a különböző szexuális irányultságokról szólnak, összezavarva ezzel a kisgyerekeket. Ezek a tartalmak rendszeresen megjelennek az iskolai könyvtárakban és a tanórákon, de sokszor már az óvodai foglalkozásokon is.

Arról, hogy a magyar szülők egyetértenek-e ezzel a gyakorlattal, a magyar kormány júliusban népszavazást kezdeményezett. Ebben arra várnak választ, hogy szülői hozzájárulás nélkül is tarthassanak-e szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást a köznevelési intézményekben, emellett a kormány a nemátalakító műtétek engedélyezésének szabályairól, illetve a szexuális jellegű médiatartalmak korlátlan eléréséről is kikéri az állampolgárok véleményét. Erről a témáról Európában elsőként a magyarok szavazhatnak.

„A gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk!”

indokolta Orbán Viktor miniszterelnök a népszavazás szükségességét. KiemelteNyugat-Európában az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodákba, az iskolákba, és a brüsszeli bürokraták Magyarországon is ezt akarják elérni.

Az emberek egyetértenek abban, hogy a gyermekeket meg kell védeni az LMBTQ-aktivistáktól – ez derül ki az Alapjogokért Központ kutatásából. Párkányi Eszter elemző az M1-en arról beszélt, hogy a gyermekek védelmének fontosságáról felmérésük szerint a megkérdezettek csaknem 70 százaléka értett egyet.

Hangsúlyozta: ennek ellenére számos európai és brüsszeli politikus, valamint a magyar baloldal is támadja és próbálja démonizálni a népszavazást, de társadalmi sorskérdésekben ez az egyetlen demokratikus lehetőség a döntésre.

„A baloldali pártok bojkottra szólítottak fel a gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatban, de a bojkott nem megoldás. A demokráciának éppen az a lényege, hogy mindenki részt vegyen a döntéshozatalban. A népszavazás lehetőséget ad arra, hogy ne csak négyévente a választásokon, hanem két ciklus között is bele lehessen szólni a közügyekbe” – mondta az elemző.

Magyarországon ez lesz a nyolcadik népszavazás. A kérdéseket a kabinet már benyújtotta a Nemzeti Választási Bizottsághoz, és a testület hitelesítette.

Forrás: hirado.hu

Fotó: Részlet / Nem vagyok, aki vagyok (Muidhond / Tench) belga-holland filmdráma