Először szerepel az amerikai magazin címlapján transznemű modell!

Az amerikai divatmagazin, a világhírű Vogue címlapján most először szerepel majd egy transznemű személy. A lap szeptemberi kiadásában olyan modelleket gyűjtöttek össze, akik “szembe mennek az iparágban elfogadott normákkal” – számolt be róla az NBC.

A 20 éves transznemű Ariel Nicholson mellett a címlapon Anok Yai, Bella Hadid, Lola Leon, Sherry Shi, Yumi Nu, Kaia Gerber és Precious Lee szerepelnek majd a Vogue szeptemberi számában. Nicholson az Instagram nevű közösségi oldalon egy magvalósult álomként írta le a lehetőséget.

NICHOLSON MÁR 13 ÉVESEN IS SZEREPELT A MÉDIÁBAN, AKKOR A PBS TÉVÉCSATORNA “GROWING UP TRANS” MAGYARUL “TRANSZKÉNT FELNŐNI” CÍMŰ DOKUMENTUMFILMJÉBEN,

vagyis már elképesztően fiatalon megkezdte az átalakulást. A modellkedéssel a gimnáziumban kezdett el komolyabban foglalkozni, majd 2018-ban a Calvin Klein első transznemű kifutómodellje lett.

Forrás: origo.hu

FORRÁS: GETTY IMAGES VIA AFP/2018 GETTY IMAGES/BEN GABBE

Nicholson a Vogue-nak elmondta, hogy régen és most is elhivatott a transzneműek jogaiért való küzdelem iránt és kiemelte, hogy nagy dolog a transzneműek számára, hogy a közösség egyik tagja egy ilyen híres magazin címlapján szerepelhet.

Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban egyre gyorsabban terjed az LMBTQ-propaganda, a Vogue szeptemberi címlapja pedig újabb lehetőséget ad arra, hogy tág rétegekhez juttassák el az üzenetet, miszerint a biológiai nem megváltoztatása jó dolog.

Nicholson esete pedig azért is különösen veszélyes, mert már 13 évesen, nagyon fiatalon megkezdte az átalakulást. Vagyis abban a korban, amikor a gyermekek a leginkább befolyásolhatóak.

Forrás: origo.hu

Kiemelt kép: wikipédia