Gyomorforgató és álságos, hogy azok a Gyurcsányék beszélnek, akik pusztán hatalmi érdekből oltásellenes kampányt folytattak, hogy elbizonytalanítsák az időseket az oltással kapcsolatban és minden a járvány megfékezését célzó intézkedést támadtak – reagált a fidesz Dobrev Klára (DK) nyilatkozatára.

A legtöbb idős ember a Fővárosi Önkormányzat Pesti úti idősotthonában hunyt el, amelyért Gyurcsány főpolgármestere és főpolgármester-helyettese felel. Magyarország az első az oltási versenyben, ahol az elsők között oltották be az időseket, sőt a magyar nyugdíjasok az elsők Európában, akik már a harmadik oltást is felvehetik – írja a kormánypárt közleményében.

DK: a kormány elhibázta a járványkezelést

A Demokratikus Koalíció (DK) ellenzéki előválasztáson induló miniszterelnök-jelöltje azt állítja, hogy a pandémia idején a kormány elhibázta a járványkezelést.

Dobrev Klára keddi, online sajtótájékoztatóján elmondta: a 24.hu perelte ki a kormánytól azokat az adatokat, amelyek alapján bebizonyosodott, hogy 2020. novemberében és decemberében “kétszer annyian haltak meg, mint az azonos időszakban egy évvel korábban”. Az EP-képviselő úgy fogalmazott: kétszer annyi nyugdíjas korú honfitársunk hunyt el azért, mert a kormány nem volt hajlandó figyelembe venni a járványkezelés legelemibb szakmai szabályait sem.

A politikus hozzátette, hogy az elhunytak túlnyomó többsége azok közül került ki, akiknek a jövedelme, a nyugdíja a 150 ezer forintot sem érte el.

A DK hiába kérte, hogy a nyugdíjasok legalább egyszeri, ötvenezer forintos támogatást kapjanak, “süket fülekre találtunk” – közölte.

Dobrev Klára végül azt mondta, pontosan tudni fogják és nyilvánosságra hozzák, hogy a jelenlegi döntéshozók “hol rontották el” a válságkezelést, hogy hány embernek kellett feleslegesen meghalnia.

MTI

Fotó: PS