Már az ATV idézett címadása is nagyon nyegle és bántó legnagyobb nemzeti ünnepünkön! Látszik, nagyon fáj a baloldalnak, hogy a magyarok megünneplik az ország születésnapját!

Szerintük augusztus 20-án mindannyiunknak be kellene zárkózni a négy fal közé, bár a járványügyi adatok erre nem adnak okot.

Nyilvánvaló, hogy a delta vírusvariáns hívatlan vendégként már nálunk is megjelent, ahogyan Európa több országában. Azonban a baloldal elfelejti, hogy egyes nyugat-európai országok a nyár elején úgy lazítottak a korlátozásokon, hogy azzal állampolgáraik életét kockáztatták.

Ugyanis nagyon nem tartottak ott az átoltottságban, ahol mi, magyarok.

A kormány akkor helyesen döntött úgy, hogy a korlátozásokat – fokozatosan ugyan, de – feloldja. És hiába riogattak a baloldaliak már a teraszok megnyitásakor is, a járvány általuk nagyon várt berobbanása elmaradt.

Ugyanúgy, ahogy indokolatlan volt a félelmük és a riogatásuk az Európa-bajnokság alatt, amikor nem győztek egyszerre hiperventillálni a közösségi oldalon, látva több ezer magyar szurkoló vonulását a Hősök teréről a Puskás Aréna felé.

Ám még azután sem adták fel, hogy megtörtént a pofára esésük, mivel a számok ellentmondtak vágyaiknak. Falus (leöntött) Ferenc nyilatkozta, hogy „nem korlátozások nélküli tömegrendezvényekre van szükség, hanem óvintézkedésekre”. Ehhez pedig a Népszavának volt mersze egy olyan rendezvényt választani illusztrációul, amelyen a szurkolók együtt szorítanak a magyar válogatott sikeréért.

Azért is felháborító ez, mert a volt tisztifőorvos és a baloldal korábbi főpolgármester  jelöltje mindezt akkor mondja, az emberek nem csupán az augusztus 20-ai programokat várják izgalommal, de Ferenc pápa érkezését is a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

Egyébiránt a „nincs másik” index.hu az államalapítás ünnepén megtartandó rendezvényeket, ahol a magyarok közösen fognak ünnepelni, nemes egyszerűséggel „gigabulinak” nevezi.

A baloldal ezeket a programokat már-már szokásos módon csak támadni tudja, azzal a politikai hátsó szándékkal, hogy Magyarországon minél több besavanyodott és elkeseredett embert lássanak, hogy aztán ismét Orbán Viktor miniszterelnököt okolhassák mindenért (is).

Falus ugyanakkor valamiért megfeledkezett olyan, a baloldal számára fontos tömegrendezvények előtt hergelni az embereket, mint például a Pride-felvonulás.

30 ezres tömeg a Pride-on. Ott nincs veszély! Forrás: azonnali.hu

30 ezres tömeg a Pride-on. Ott nincs veszély! Forrás: azonnali.hu

De ne feledkezzünk meg azokról a baloldali politikusok által szervezett tüntetésekről se, amikor a legmelegebb napokon pár száz embert kivittek forradalmárosdit játszani a Fudan Egyetem- és a Pegasus-ügy miatt. Valamint ne feledkezzünk meg az egészségügyi dolgozók kiállásáról se.

Hozzáteszem, ezeken az eseményeken közel sem voltak annyian, mint a szurkolói meneten, de ez legyen a baloldal problémája.

Ettől még ezeken a rendezvényeken ugyanúgy tömegével voltak egymás nyakában az emberek, így a vírus berobbanásának veszélye is ugyanúgy fennállt.

Egészségügyi dolgozók tüntetése a Hősök-terén/Forrás 24.hu

Egészségügyi dolgozók tüntetése a Hősök-terén/Forrás 24.hu

Nagy Attila Tibor azonban az ATV stúdiójában ezeket meg sem említette, helyette kinyilvánította nemtetszését amiatt, hogy a kormány az ünnepnapokra feloldotta a még megmaradt korlátozásokat. Ami elkeserítő, az az, hogy az elemzőben fel sem merül, hogy a magyarok szeretnék jól érezni magukat a nemzeti ünnepeken. Szerinte a kormány részéről a rendelet kiadása pusztán politikai érdekből történt.

Jól emlékszünk azokra a mondataira is, amikor az ellenzéknek olyan tanácsokat adott, hogy használják ki a koronavírus okozta halálozásokat a kormánnyal szembeni támadások során.

Most is határozottan állítja, hogy a kormány ezeket az intézkedéseket kizárólag a választások miatt hozza meg, és úgy véli, hogy a korlátozások éppen emiatt nem is lesznek olyan mértékűek, mint tavasszal voltak.

Pék Szabolcs, az Iránytű Intézet elemzője finoman csak „cirkusznak” nevezte, hogy a kormány lehetőséget biztosít arra, hogy a magyarok jól érezzék magukat az országukban.

A kormánypártisággal nem vádolható Hont András is a baloldali kettős mércére hívta fel a figyelmet közösségi oldalán:

“A Pride-felvonuláson ott voltam, és a saját szememmel láttam azt a rengeteg embert (köztük a sok-sok külföldit) Budapest utcáin, akik valamiért nem aggódtak, hogy elkaphatják a koronavírust. Ámde az említett tüntetéseken is szabadon lehettek együtt a tömegben, és vonulhattak fel az ellenzéki szavazók. Tehették, hiszen egy diktatúrában ez is megengedett.

Hadházy Ákos büszkén mutogatta a közösségi oldalán, hogy szabadon tüntethettek pár százan az utcákon, szintén maszkviselés nélkül, az ellenzék által kreált Pegasus-ügyben.

Nem hallottuk, hogy a „falusleöntöttferencek” egy szerény köszönetet mondtak volna azoknak, akik beoltatták magukat, biztosítva ezzel a nyugodt jelenlétet ezeken a rendezvényeken.

Az, hogy a magyar kormánynak vagy személyesen Orbán Viktornak mondjanak ilyet, már túlságosan elrugaszkodott elvárás lenne.

Forrás: 888.hu

Kiemelt kép: hirado.hu