Hat jó ok arra, hogy templomban kössünk házasságot, hiszen van különbség az összeköltözés és az egyházi házasság között? Megéri házasodni, mivel ez új lehetőségeket nyit meg arra, hogy szeressünk és szeretve legyünk. -írja a katolikus.ma.

A szerelem terén semmiféle biztosíték nincsen, mégis a házasság olyan kedvező környezetet teremt, ami a boldogság esélyeit növeli. Amikor két fiatal egymásba szeret, nem arra vannak hivatva, hogy akármilyen közös formában éljenek egymással. A szerelem olyan kapcsolatot kínál, ahol kölcsönös a megajándékozás, ahol a szeretet elkötelezett, kizárólagos, meg nem szűnő, önzetlen és termékeny.

A házasság megnöveli a szeretetre való képességet,

A „mindörökre” megerősíti az elköteleződést és a szerelmet,

a házasság arra hív, hogy mindig a legjobbat adjuk magunkból,

A házasság ünnepi légkört teremt,

a házasság hozzájárul az életre való nyitottsághoz,

A házasság, mint szentség, gazdagít.

A házasság az emberiség közös öröksége, de a katolikusok nagy kincse, hogy a házasságot Krisztus szentségi méltóságra emelte. Ez olyan lelki, belső valóság, amelynek keretében Krisztus csatlakozik a házastársak életéhez, hogy segítse őket élni.

A házasságnak köszönhetően nagyobb akaratot és több energiát kapnak ahhoz, hogy magukat állandóan jobbá tehessék. De mivel összekötő kapcsolatuk szentségi, a házastársak oldalán ott áll Krisztus. A szerelemért mindennap meg kell dolgozni, és ott, ahol az emberi erőfeszítések kimerülnek, Jézus segít.

Forrás, teljes cikk és kiemelt kép: katolikus.ma