Dobrev Klára interjút adott az Alfahírnek, amelyből – nem untatva az olvasót – egy részletet idéznék csak.

„Ha a politikai szempontokat nézzük, akkor a 2008-2009-as gazdasági válság idején úgy gondoltuk, a válságkezelés során a legfontosabb a költségvetési stabilitás, valamint a pénzügyi szektor működőképességének fenntartása.”

Nem tudom, miként értelmezzem a királyi többest – úgy gondoltuk! Lehet, hogy az én emlékezetem csal, de nem emlékszem, hogy Dobrev Klára kormánytag lett volna. Akkor mi minden történhetett abban a kis Apró villában?

A folytatás pedig így szól:

„Az elmúlt 10 év viszont megmutatta, ez egy európai szinten elhibázott válságkezelés volt, ám ezt a gyakorlatot megkövetelték a tagországoktól, köztük az akkori magyar kormánytól is.

De Európa sokat tanult a válságból, a koronavírus-járvány alatt megduplázták a költségvetést, mert megértették a döntéshozók, nem a bankoknak, nem a nagyvállalatoknak, hanem a kis- és középvállalatoknak, az embereknek kell adni a pénzt, a támogatást. Az Orbán-kormány azonban nem ezt az utat követi.”

Puff neki! Nem énem Jakab parlamenti stílusa, ezért inkább úgy fogalmaznék: Gyanítom, még a legádázabb ellenség sem merte azt gondolni, hogy DK így szembe köpje politikai ellenfeleit. Hiába, a hazug szemtelenség virtus lett a szivárványos ballibsiknél, hiszen azzal a beismeréssel még nem lenne baj, hogy a válságkezelési gyakorlatot az unió követelte meg. De szánják, bánják bűneiket – ahogy Klára és Ferenc – és rájöttek, hogy a kis és középvállalkozásoknak, valamint az embereknek kell adni a pénzt, a támogatást. Ezt a nagyszerű felismerést az Orbán-kormány nem követte!???

Erre már csak tényleg durva szavakkal lehetne reagálni, mert ugye nem kell sorolni, a bankadótól kezdve a különböző támogatásokat, amelyeknek igen hosszú sora van és DK szerint mindezt az unió találta ki, szorgalmazta! Nem inkább úgy volt, hogy pont ők hörögtek?

Ilyen hazugságokra csak az képes, aki nagyon menteni akarja az irháját, vagy mindenáron hatalomra akar kerülni. Hiszi, hogy elhitethet az emberekkel mindenféle badarságot – lesz európai egyesült államok, uniós minimálbér, uniós nyugdíj, stb. – még azt is, hogy férje kormányázása alatt az állami kassza kiürítése is az uniónak köszönhető. Teszi mindezt hatalomvágyból, mondván ő szereti hazáját…

Bár arra nincs remény, hogy mondjuk, a velejéig romlott politikusok esetleg tanulmányozzák Deák Ferenc politikai felfogását, hiszen az tőlük oly távoli, ahogy a haza bölcsétől is messzi volt a hazugság, de egy gondolatot, talán sikerül megértetni velük.

„Sem a népnek, sem az országnak nem barátja az, aki elérhetetlen vágyakat ébreszt a könnyenhívők kebelében.”     Fotó: Wikipédia

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán