Célunk, hogy cselekvő, ha kell, a honfi­társainkért áldozatra kész közösségek épüljenek, az összefogásra szükség lehet a mindennapokban, de a bajban, például árvízi védekezés során is – mondta Simicskó István a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

Sokan biztonságosnak és kereszténynek szeretnénk Európát megtartani, miközben kibertérben zajló küzdelemmel, világjárvánnyal, természeti katasztrófákkal, migrációs hullámokkal, külső és belső politikai nyomással szembesülünk, ezért különösen fontos a hazafias gondolkodás – folytatta Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP frakcióvezetője. Egyre több fiatalt vonz a honvédelem ügye!

Szerinte a hazafias nevelés támaszai lehetnek a honvédelmi sportközpontok. A falak már állnak, a többi rajtunk múlik – fogalmazott a KDNP frakcióvezetője

Magyarország biztonsága három pilléren alapszik. A Magyar Honvédség képességén és szellemiségén, a NATO szövetségi rendszerén és az állampolgárok hazafias elkötelezettségén. A legtöbb honfitársunk az utóbbi területen segíthet hazaszeretetével, és hazánk iránt érzett tevékeny törődéssel.

A Honvédelmi Sportszövetség létrehozásának célja is a harmadik pillér, a társadalom és a honvédelem kapcsolatának megerősítése volt.

Forrás: honvedelem.hu

Forrás: honvedelem.hu

Úgy vélem, erre különösen nagy szükség van, miután hazánkban felnőtt egy nemzedék úgy, hogy sorkatonai szolgálat hiányában a honvédséggel közvetlen kapcsolatot talán nem is szerzett.

A szervezet által szervezett programok, rendezvények, honvédelmi táborok népszerűsítik a honvédelem ügyét, kiemelten a honvédelmi sportokat, és a diákok számára élményközpontú versenyzési lehetőséget nyújtanak. Ezek deklarált célja, hogy cselekvő, ha kell a honfitársainkért áldozatra kész közösségek épüljenek. Nem csak a katonai jellegű, a honvédséget közvetlenül támogató aktivitásra kell gondolni. Az összefogás, együttes cselekvés szükséges lehet az élet bármely területén, a mindennapokban, de bármilyen bajban, például egy árvízi védekezés során is.

Forrás és a teljes cikk és fotó: magyarhirlap.hu