Kedden több Pozsony-belvárosi egyházi épületnél lettek figyelmesek arra, hogy az éjszaka folyamán, egyelőre ismeretlen elkövetők, festékszóróval angol nyelvű feliratokat írtak fel ezen épületek utcafronti, bejárati részére.

A ma 7. hírportálon olvasható, hogy arról a postoj.sk nevű szlovák keresztény-konzervatív hírportál arról számolt be, a feliratok angol nyelvűek, és a LQBTI-mozgalom eszmeiségéhez köthető, azokat támogató feliratokról van szó. Ilyenek pl. az „Isten transznemű” vagy az „Előttünk a homoszexuális forradalom.”, illetve a „Homoszexuális erő” graffitik.

fotó: postoj.sk

Az Orsolyák kolostora

A feliratok a pozsonyi Orsolya-kolostor, illetve az irgalmas rendi, a ferences, a kapucinus, illetve a jezsuita templom falain jelent meg.

Ahogy a hírportálnak a ferences rendi szerzetes, Simeon Peter Bryndzák elmondta, a rendelkezésükre álló videó felvételeken nem láthatóak az elkövetők, és hozzátette, nem tudható, hogy egyszerű vandalizmusról van-e szó, vagy más értelmet is kell a cselekmény mögött keresni.

Fotó: postoj.sk

A pozsonyi Teológiai kar fala

A TASR hírügynökségnek nyilatkozatot adott az üggyel kapcsolatban a pozsonyi önkormányzati rendőrség, amely, bár az elkövetőkről és azok motívumáról még nem tudott információt szolgáltatni, annyit jelzett, hogy az állami rendőrséggel közösen próbálják felkutatni az elkövetőket.

A pozsonyi érseki hivatal, illetve az óvárosi városvezetés egyöntetűen elítélte a falfeliratok tényét, elsősorban morális, de nem elhanyagolható anyagi károkat is említve.

Fotó: postoj.sk

A Kapucinosok temploma

Kiemelt kép: Az Irgalmasok temploma

Fotók: postoj.sk