Közzétette vagyonnyilatkozatát Gyurcsányné, aki a férje által megrendezett választási show keretében vallott a vagyonáról. A bukott kormányfő felesége elképesztően gazdag, luxusháza, luxusnyaralója és kimagasló fizetése mellett 200 millió forintot spórolt össze. 

A Blikk szerint a DK uniós képviselőjének vagyonbevallása azért is érdemelhet különös figyelmet, mert a hivatalos adatok szerint ő az egyik leggazdagabb magyar politikus. Arról nem is beszélve, hogy a politikusok hozzátartozóinak vagyonnyilatkozatai nem nyilvánosak, ezért senki sem tudhatja, hogy milyen vagyontárgyak vannak a képviselők és kormánytagok házastársai vagy gyerekei nevén.

Gyurcsányné bevallásában két ingatlant is feltüntetett, ő az egyedüli tulajdonosa az Apró-villaként elhíresült rózsadombi 400 négyzetméteres háznak, ahol Gyurcsánnyal együtt élnek, és közösen tulajdonolják a kötcsei, 267 négyzetméteres nyaralót; egy autó is szerepel, eszerint egy hibrid Toyota RAV4-et lízingel; megtakarításairól is írt, ezek szerint 199 millió 882 ezer forintja van az értékpapírszámláján. Ezzel egyébként a parlamenti képviselőknél is az élbolyban lenne, mivel csak öt honatyának van nála több spórolt pénze. Egyikük pont a férje, Gyurcsány Ferenc, aki listavezetőként 1 milliárd 51 millió forinttal rendelkezik.

Uniós képviselőként 8990 eurós fizetést és 4576 eurós költségtérítést kap, ami összesen közel 4,8 millió forintnak felel meg. Mint a Blikk megjegyzi, ebből nem okozhat gondot az 59 millió forintos jelzáloghitel törlesztése sem, amit a férjével közösen vettek fel a kötcsei házukra.

Ebből is az látszik, hogy

GYURCSÁNYNÉ MAGYAR VISZONYOK KÖZÖTT PÉLDÁTLANUL GAZDAG, ÉS BÁR KOMMUNIKÁCIÓJÁBAN SZERETI MAGÁT A SZEGÉNYEK PÁRTFOGÓJÁNAK BEÁLLÍTANI, A VALÓSÁGBAN LUXUSÉLETMÓDOT FOLYTAT.

Forrás: Origo

Fotó: Facebook