Vannak esetek – manapság egyre több ilyen adódik -, amikor a globalisták szolgálatába szegődött lakájsajtó legjelesebb képviselői is csődöt mondanak. Így járt a BBC is, amikor Hard Talk című műsorukban a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban megpróbálták megpróbálták padlóra küldeni külügyminiszterünket. Az eredmény az lett, hogy végül ő mosta fel velük a padlót.

Aki látta az adás videóját, kétsége sem lehet arról, hogy a kifejezetten keménykedő riporter, Stephen Sackur bicskája beletört a meddő igyekezetbe. Szijjártó Péter a tőle megszokott eleganciával és (nem tudni, honnan merített nyugalommal) sorra visszaverte a lejárazására/lejáratásunkra tett kísérleteket. Ez eddig nem meglepő, hiszen a magyar politikusok már hozzászokhattak, hogy szinte kivétel nélkül ezzel a szándékkal kérnek tőlük interjút a nagyon objektív nyugati televíziók.

Ezek az adások jószerével számonkérő, vádaskodó, kioktató hangneműek, de a kormány tagjai – akár Varga Judit, Novák Katalin vagy Kovács Zoltán – állják a sarat. Úgyhogy a kudarcos próbálkozások után lassan hozzá kellene szokniuk az “objektív” műsorvezetőknek is, hogy nem a zavarosan magyarázkodő Gyurcsány Ferenccel van dolguk (lásd a CNN interjúban).

Az újabb hamvába holt próbálkozásra természetesen nem lehet büszke a BBC, annál kevésbé, mert a beszélgetésből egyértelműen kiderült, hogy a riporter nem ismeri a törvényt, illetve keserves igyekezettel megpróbálja annak tartalmát félremagyarázni. Csak éppen Szijjártóval volt dolga, ezért aztán igyekezete csúfos kudarccal zárult.

Az M1 ezek után szerette volna teljes egészében bemutatni ezt a beszélgetést, de mint arról portálunk is beszámolt, hosszas, egyheti töprengés után az objektivitásáról és a sajtószabadság melletti megalkuvást nem tűrő kiállásáról (mármint a magyar sajtószabadságért ágáló és aggódó) globalista televízió nem engedélyezte az interjú közlését. Erről portálunk is beszámolt.

Jó, ezt valahogy még meg is lehet érteni. Ki szeret dicsekedni a kudarcával? Pláne nem egy ilyen nagyon objektív, nagyon hiteles orgánum. Az azonban még a BBC-től is meglepően primitív magyarázat, hogy mi a tilalom oka, hiszen a televíziós anyagok cseréje bevett szokás, ráadásul az átvevő orgánum fizet is érte. A letiltásnak sok értelme sincs, mert a beszélgetés az interneten elérhető, ha másutt nem, a külügyminiszter közösségi oldalán biztosan.

A nagyszerű BBC így indokolta a letiltást: “jelen pillanatban nincsenek meg az eszközök ennek az egy epizódnak a nemzetközi terjesztésére”.

Nocsak. Hát már ilyen nagy bajban van a brit televízió? Milyen eszközük nincs meg hozzá? Talán palackpostával akarták küldeni, de elfogyott a butélia? Vagy postagalambbal, de az elrepült? Ha bajban vagytok, csak szóljatok, mi segítünk. Esetleg elküldhetjük nektek ezt az “egy epizódot”,mert nekünk megvan.

Ej, brit kollégák, nem csak a lóláb, de az egész ménes kilóg a zsákból. Kaptatok egy megrendelést globalo-gazditól, csak éppen befürödtetek vele.

Ugyanakkor – mint fentebb megjegyeztük – egyáltalán nem szokatlan az az arrogancia, amelyet a volt gyarmattartó országok médiája megenged magának Magyarországgal szemben. Őry Mariann a Magyar Hírlapban erről így ír:

“Nem ez volt az első példa arra, hogy a nyugati mainstream média valamilyen módon visszatartotta a magyar kormány álláspontját. Varga Judit igazságügyi miniszter június végén arról számolt be a Face­bookon, hogy a Politico nem közölte a véleménycikkét a gyermekvédelmi törvény témájában. „A gyermekeket és szülőket védő törvénnyel kapcsolatos nemtelen és aljas hazugságokra adtam volna tiszta és egyenes, tényeken alapuló válaszokat írásomban, de úgy látszik az igazság nincs ínyére az európai sajtónak” – fogalmazott.

Tavaly tavasszal pedig az Euro­news adásába nem került bele a Vargával készült interjú a koronavírus elleni védekezésről szóló törvénnyel kapcsolatban, a Cseh Katalin momentumos EP-képviselővel készült anyag azonban igen.”

Még az a szerencse, hogy “odaát” a globalista média független, elfogulatlan és objektív. Olyan igaz ez, mintha a BBC mondta volna…

(Címkép forrás: Facebook)